Sport

Danielsen: – Tårene presset på

André Danielsens kamp nummer 553 for Viking ble en meget verdig avskjed med hjemmefansen.

Bilde 1 av 4
Følg RA Sporten på Facebook!

Før søndagens storkamp mot RBK sto både gamle Viking-helter og lagene på rekke for å hedre Danielsen da han gikk inn på stadion til stående ovasjoner.

Hovedpersonen erkjenner glatt at det var noe helt spesielt å få ta farvel på en slik måte - og ikke foran 87 tilskuere i en treningskamp mot Start.

Jeg kunne ikke fått en bedre avskjed enn dette. Det var rørende. Tårene presset på da jeg gikk ut før kampen, sier Viking-legenden til RA.

LES OGSÅ: Meldte seg på i kampen om cupfinaleplass

Hylles på fest i kveld

For å feire mannen på toppen av klubbens adelskalender, og at den karriere over 17 år har to kamper igjen, hadde mange tidligere helter tatt turen.

Forruten mange av de lokale tidligere spillerne var navn som Indridi Sigurdsson, Patrick Ingelsten og Peter Kopteff på plass.

Veldig gøy at så mange kunne komme - selv om noen også måtte melde avbud. Nå har jeg vært vert for dem denne helgen og i kveld blir det en fest, forteller Danielsen.

I selve kampen fikk han de siste minuttene av trener Bjarne Berntsen. Da Danielsen kom inn fikk han kapteinsbindet på direkten av Zlatko Tripic, mens hele stadion reiste seg for å ta farvel med mannen som nå blir trener.

Gåsehudfaktoren var kort og godt skyhøy.

To muligheter igjen

At det ble ett poeng i siste kamp på SR-Bank Arena for Danielsen mener han var OK.

Det skal vi være fornøyde med slik dette ble. Vi brukte nok for mye krefter før pause, mener han.

Nå er det to muligheter igjen for veteranen før det er helt slutt. Den siste serierunden mot Brann og cupfinalen mot FKH. Der kan han få det eneste han mangler i karrieren, nemlig en tittel.

Men ville ikke 555 vært et fint antall kamper å avslutte med?

Definitivt, sier en glisende Danielsen.

Mer fra Dagsavisen