Stavanger

Costello om forvandlingen: – Vi våknet som lag

Da Oilers gikk til pause etter første periode mot Sparta hadde de kun løsnet fire skudd på mål. Så forandret det seg.

Følg RA Sporten på Facebook!

Nykommeren Chad Costello debuterte i Oilers-drakten mot Sparta torsdag kveld.

– Det var en rar start på kampen, men vi våknet som lag etter pausen. Vi hadde mye å jobbe med, men det var godt lederskap i garderoben. Det var Henrik Holm som holdt oss inne i kampen, men lederne tok ansvar i pausen, sier Costello til RA etter kampslutt.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Scoring

For hans egen del ble debuten kronet med scoring, som avsluttet en av kampens fineste spillsekvenser. Backen Jeppe Meyer spilte pucken til Rudolfs Balcers, som ga amerikaneren muligheten å skyte på en utspilt Sparta-målvakt.

– Hvordan var det å score mål i debuten?

– Det hjelper på, og tar bort press fra skuldrene mine. Jeg fikk en veldig god pasning fra Rudolfs Balcers, sier Costello om målet.

Costello var ferdig med karantenen mandag, og har kun trent ishockey siden det. Sist han spilte var i mars, da Krefeld Pinguine avsluttet sesongen.

Balcers tilbake

Rudolfs Balcers var tilbake på isen i DNB Arena, og spilte sin første Oilers-kamp siden 2016.

– Det var kult å være tilbake, men merkelig å spille i arenaen uten fans, sier Balcers.

– Hva synes du selv om kampen?

– Kampen var rotete. Sparta er et lag som skøyter hardt, og for meg selv var det mye rot, sier Balcers.

Selv om han mener det var mye rot personlig var det en solid forestilling fra den utlånte NHL-spilleren. I tillegg til serveringen til Costello var han også involvert i 3-2-scoringen. Den ble først kreditert Balcers, men selv gir han den fra seg etter kampslutt.

– Det var Joey Martin som scoret, slår Balcers fast.

LES OGSÅ: Dette sier lagkameratene om Balcers

Den 23 år gamle vingen spilte i alle situasjoner for Oilers, til og med undertall. Det var ikke en vane da han var i Stavanger forrige gang.

– Det er noe jeg selv ønsker å bli bedre på. Undertall er en viktig del av spillet, og jeg får mer istid av det. Helt siden jeg dro over til Nord-Amerika har jeg vært involvert i undertall, sier Balcers.

LES OGSÅ: Slik går det med Rokseth

Kampfakta:

Fjordkraft-ligaen, ishockey.
Oilers-Sparta 5-4 (0-0, 3-3, 2-1)
DNB Arena, 200 tilskuere.

Skudd: 27-39
Mål: 1. periode: Ingen mål. 2. periode: 0-1 (21.58) Pedersen (Roest, Jakobsson), 1-1 (31.59) Dan Kissel (Jeppe Meyer), 2-1 (32.46) Chad Costello (Rudolfs Balcers, Meyer), 2-2 (34.58) Grönberg, 3-2 (36.04) Joey Martin (Patrick Ulriksen, Chad Costello), 3-3 (39.51) Børresen (Thoresen, Knold). 3. periode: 4-3 (41.03) Kissel (Brady Brassart, David Morley), 5-3 (49.25) Markus Søberg (Brassart, Balcers), 5-4 (52.18) Karlsen (Saari).
Utvisninger: Oilers 7 x 2 min., Sparta 5 x 2 min.

LES OGSÅ: Slik er formen til Costello etter noen dager på isen

Mer fra Dagsavisen