Sport

Costello mener han har enda mer å gå på – flere skader i Oilers

Oilers-toget har rul­let for full ma­skin et­ter lands­lags­pau­sen, og en av de mest sen­tra­le spil­ler­ne har vært ame­ri­ka­ne­ren Chad Costello.

Følg RA Sporten på Facebook!

Chad Costello har ni po­eng på fem kam­per et­ter kamp­pau­sen. Det er flest i Oilers. Den of­fi­si­el­le sta­tis­tik­ken har ute­latt hans as­sist i sei­e­ren mot Narvik.

Han har tatt sto­re steg si­den an­komst. Da had­de han ikke spilt is­ho­ckey si­den mars. Selv om han vi­ser en strå­len­de po­eng­fangst me­ner ame­ri­ka­ne­ren det er mer å gå på.

– Jeg vil si at jeg er i form, men til­pas­ser meg ennå li­ga­en. Det er mye nytt med rei­ser, are­na­er og et nytt lag jeg er en del av. Jeg fø­ler det kom­mer seg, men jeg har fort­satt mye å jobbe med, sier Chad Costello til RA.

– Så du har mer å by på?

– Ja, de­fi­ni­tivt. Du vil all­tid bli bedre. Vi har vun­net fem kam­per på rad. Det er fint, tre­ner­ne hol­der oss an­svar­li­ge. Vi har en lang vei å gå.

Da Costello ­kom var Oilers laget som var tip­pet på før­s­te­plass, men var inne i en svak pe­ri­ode. Det har snudd. Nå er Oilers ube­sei­ret de siste fem kam­pe­ne.

LES OGSÅ: Oilers-legende i forbundsstyret

– Spille hardt

– Jeg har lært over tid at de beste lage­ne også kan ha ut­ford­rin­ger. Det hand­ler om å være sam­let og po­si­ti­ve. Spil­ler­ne må ha tro på pro­sjek­tet. Det skjer når tre­ner­ne tror på oss. Vi skal spille hardt, og det er det vi skal gjø­re.

Når puc­ken drop­pes er det én uke si­den for­ri­ge gang lage­ne møt­tes. For­ri­ge lør­dag var kam­pen i Grünerhallen. Selv om Oilers vant kam­pen var det ikke slik laget øns­ket å fram­stå.

– Det er en kamp hvor vi må bry oss om oss selv. Tre­ner­ne var ty­de­li­ge på at for­ri­ge kamp mot dem ikke er slik vi skal spille.Som spil­le­re hus­ker vi at det var en dår­lig smak av slik vi spil­te mot dem sist. Jeg er glad vi vant kam­pen.

For Costello og Oilers hand­ler alt om å vin­ne den nes­te kam­pen. Det gjen­spei­ler tre­ner Todd Bjorkstrands fi­lo­so­fi.

LES OGSÅ: Kristiansen om smitten i Sparta

Seks?

– Vi må prø­ve å få seks sei­e­re på rad. Det er bra, uan­sett hvil­ken liga det er. Vi vet at kam­pen er vik­tig for dem, men vi må vise at det er enda vik­ti­ge­re for oss, sier Costello.

Si­men Tal­ge, Lud­vig Hoff og Jo­nas Wik­støl er ennå ute med ska­der. Mot Narvik ble også Chris Rum­ble ska­det da han blok­ker­te et skudd.

– Han fikk et skudd på seg mot Narvik, og måt­te gi seg. Han er ute inn­til vi­de­re. Han har vondt, så må vi sik­re oss at det ikke en hjer­ne­rys­tel­se, sier sports­di­rek­tør Pål Hau­ka­li Higson til RA.

For Talges del er også han ute inn­til vi­de­re.

– Han er ska­det dag til dag han også, men har pro­ble­mer med un­der­krop­pen, sier Higson.

LES OGSÅ: Oilers-keeperen skrev historie

Mer fra Dagsavisen