Sport

Costello: – Jeg vil være en of­fen­siv trus­sel

Chad Costello er på plass på isen, der han trives best. Nå håper han å bidra til å snu trenden for sitt Stavanger Oilers.

Følg RA Sporten på Facebook!

Mandagens tre­ning var Chad Costellos (34) før­s­te med Oilers. Han er ty­de­lig i am­bi­sjo­ne­ne med sin nye klubb, i et land han ald­ri had­de sett for seg å spille is­ho­ckey i.

Den kom­pak­te høy­re­vin­gen tok sine før­s­te skøy­te­skjær i DNB Arena un­der den fri­vil­li­ge tre­nin­gen mandag, og var sis­te­mann av isen.

Costello er 175 cen­ti­me­ter høy og vei­er 84 kilo. Mas­se­tett­he­ten be­nyt­ter han til et hardt skudd.

– Jeg vil være en of­fen­siv trus­sel. Gjen­nom de siste åre­ne har jeg hatt gode tre­ne­re, og de har lært meg å spille mer to­veis uten å mis­te den of­fen­si­ve pro­duk­sjo­nen. Nå er jeg mer opp­tatt av å vin­ne enn å sco­re, sier Chad Costello til RA.

SE VIDEO: Skuddet til Chad Costello hørtes nok helt til Tjensvollkrysset

34-år­in­gen har ikke hatt fullt ho­ckey­ut­styr på seg på syv må­ne­der. Byen han kom­mer fra i Iowa har vært ned­stengt grun­net ko­ro­na­vi­ru­set, som har ram­met hans hjem­re­gi­on spe­si­elt hardt.

– Byen har vært luk­ket, så jeg har fak­tisk ikke trent med fullt ut­styr si­den se­song­av­slut­nin­gen med Kre­feld Pin­gui­ne. Det har vært mu­lig å ha noen øk­ter på skøy­ter hjem­me, men uten ho­ckey­ut­styr, sier Costello.

LES KOMMENTAR: «Hvor er lederne i dette Oilers-laget?» 

Trettenes

I Kre­feld var han lagets topp­sco­rer, og det var re­la­sjo­nen han skap­te med Stavanger-gut­ten Ma­thi­as Trettenes som før­te ham til DNB Arena. Selv om det bare ble én se­song sam­men i den tys­ke byen ble han nært knyt­tet til for­ri­ge se­songs førstecenter i Oilers.

– Vi hang mye sam­men der. Det er hans for­tje­nes­te at jeg er her nå, sier 34-år­in­gen.

Tid­li­ge­re i kar­rie­ren har vin­gen vun­net Kelly Cup to gan­ger. Det er slutt­spil­let på nivå tre i Nord-Ame­ri­ka (East Coast Hockey League). Nå lar han det ikke være noen tvil, han er i Stavanger for å vin­ne, for det er én ting han ald­ri har gjort.

– Jeg har ald­ri vun­net noe i Eu­ro­pa. Det har jeg lyst å få med meg, og jeg vet jo ikke hvor man­ge år jeg har igjen, sier han.

Snu tren­den

Costello an­kom Stavanger tors­dag, og si­den det har laget tapt mot Lillehammer og Vå­ler­en­ga. Da var han i ka­ran­te­ne. Nå hå­per han å bi­dra til å snu tren­den.

– Før jeg går på isen for å spille kam­per hå­per jeg å bi­dra for laget. Jeg har vært med på mye, både vun­net og tapt. Det er er­fa­ring som gjør at jeg kan bi­dra som le­der i laget, sier vin­gen.

Nå skal han spille seg i kamp­form, og bi­dra på isen fram­over. Den­ne uken ven­ter Spar­ta (tors­dag) og Mang­le­rud Star (lør­dag for Oilers.

– Jeg tar is­ho­ckey se­ri­øst, og skal til­ba­ke i topp­form. Nå skal jeg gi alt jeg har, for jeg øns­ker å vin­ne noe her, sier Costello.

Fa­mi­li­en på tur

Til Stavanger kom­mer også res­ten av fa­mi­li­en Costello, og det er en stor fa­mi­lie som flyt­ter fra hjem­met som er split­tet mel­lom Dallas og Iowa på som­mers­tid.

– Min kone flyr over sam­men med våre fire barn, og gol­den doodlen Bauer, sier fa­mi­lie­man­nen.

De star­ter opp­hol­det i ka­ran­te­ne, slik Costello selv gjor­de.

LES OGSÅ: Nå kan Higson og Oilers smile

Mer fra Dagsavisen