Sport

Costello før MS-kampen: – Jobber for å bli bedre

Det har vært en travel uke for Chad Costello, og Dan Kissel har en god historikk mot Manglerud Star.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den ame­ri­kans­ke vin­gen Chad Costello er egent­lig en spil­ler som ald­ri skul­le vært i Norge, ut fra pre­sta­sjo­ne­ne hans i sto­re li­ga­er. Li­ke­vel før­te ko­ro­na­si­tua­sjo­nen til at sports­di­rek­tør Pål Hau­ka­li Higson fikk tak i ham, et­ter godt re­fe­ran­se­ar­beid fra Ma­thi­as Trettenes som spil­te med Costello i Kre­feld Pin­gui­ne for to se­son­ger si­den.

Med få øk­ter på isen ble han sendt ut for å spille mot Spar­ta av Oilers-tre­ner Todd Bjorkstrand, og le­ver­te til for­vent­nin­ge­ne med både mål og as­sist i de­bu­ten.

LES OGSÅ: Hoff skadet

Da RA snak­ket med ham tid­li­ge­re i uken var han ty­de­lig på at han måt­te bygge opp ho­ckey­for­men igjen, et­ter syv må­ne­der uten å spille i det hele tatt. Det har kun vært mu­lig med noen skøy­te­øk­ter uten fullt ut­styr i den ned­steng­te ame­ri­kans­ke re­gi­o­nen han kom­mer fra.

– Jeg er ikke i min beste form ennå, men job­ber for å bli bedre, sier Costello til RA.

Vin­gen med en for­tid i tysk ho­ckey og ECHL (nord­ame­ri­kansk nivå tre) har brukt ti­den den­ne uken til å bli kjent med laget, sam­ti­dig som han dri­ver sin egen se­song­opp­kjø­ring.

LES OGSÅ: Balcers i ny rolle for Oilers

Selv­til­lit

Med 5-4-sei­e­ren over Spar­ta har Oilers be­gynt å bygge opp selv­til­lit et­ter en svak åp­ning på 2020/21-se­son­gen med tre tap på de fire før­s­te kam­pe­ne.

– Vi prø­ver å få så mye selv­til­lit vi kan, slår Costello fast.

Over­tal­let han var en del av, sam­men med Jep­pe Meyer, Rudolfs Balcers, Brady Brassart og Markus Søberg, fikk spil­let til å flyte mer med en spil­ler mer på isen.

Selv om Oilers sco­ret fem mål tors­dag var det li­ke­vel fire puc­ker som pas­ser­te Hen­rik Holm.

– Vi må tet­te igjen bak­over. Det var for man­ge per­son­li­ge feil, men det er van­lig når man er ner­vøs, sier as­si­stent­tre­ner Juha Kau­nis­mä­ki.

Bjorkstrands assistent har opp­skrif­ten klar før kam­pen mot MS.

– Vi må vin­ne du­el­ler og ta med mo­men­tu­met fra Spar­ta-kam­pen, sier klubb­le­gen­den.

LES OGSÅ: Dette sier lagkameratene om Balcers

Kis­sels historikk

Mot det grønn­kled­de Oslo-laget har Dan Kis­sel vært sterk i pro­duk­sjo­nen tid­li­ge­re. På 19 kam­per mot dem har han 32 mål­po­eng, og av­gjort tre av kam­pe­ne med den av­gjø­ren­de sco­rin­gen. Kun Christian Dahl-Andersen har flere poeng mot MS med 38, men fordelt på 37 kamper.

– Jeg viss­te ikke om den sta­tis­tik­ken, men jeg har spilt godt mot dem tid­li­ge­re, er­kjen­ner Dan Kis­sel.

Oilers' beste poengplukker denne sesongen mener laget har noe å gå på før opp­gjø­ret i DNB Arena.

– Vi spil­te ikke opp mot vårt beste mot Spar­ta, erkjenner Kis­sel.

Mang­le­rud Star kom­mer til Stavanger et­ter å ha slått Narvik på bor­te­is tors­dag. Kam­pen i Nord­kraft Arena end­te 1-3, og var Ro­bin Hag­lund Mathisens sjet­te kamp på lån fra Oilers. 21-år­in­gen har 78 se­rie­kam­per bak seg for Oilers, og har vært i Stavanger si­den som­me­ren 2015.

Han er ut­lånt til Oslo-klub­ben for å få kamp­tre­ning. Kon­trak­ten med Oilers strek­ker seg ut 2020/21-se­son­gen.

Skader

Ludvig Hoff står over kampen etter smellen han fikk i en fot mot Sparta. Det samme gjør Tommy Kristiansen og Patrick Ulriksen, ifølge klubbens nettsted.

Daniel Bøen Rokseth er tilbake på isen med laget for fullt denne uken, mens Jonas Wikstøl ennå ikke er klar for vanlig trening.

LES OGSÅ: Kissel med to scoringer

Mer fra Dagsavisen