Chris Rumble tangerte rekord fra 2014

For tredje gang i Oilers-historien scoret en back hat-trick.

Da Oilers slo Narvik 8-0 tirsdag kveld skrev Chris Rumble seg inn i klubbhistorien. Han scoret tre mål, og tangerte dermed Nick Plastinos rekord med tre mål for en back i løpet av en kamp.

For Rumble var det andre gang det skjedde.

– Jeg hadde et hat-trick i ECHL, den første sesongen jeg spilte seniorhockey. Det er kanskje en ting som bare skjer hvert femte år, sier Rumble til RA etter kampslutt og ler.

Plastinos hat-trick var mot Stjernen 26. oktober 2014, på borteis. I mellomtiden har Spencer Humphries scoret tre i en kamp. Det skjedde mot Vålerenga 10. november 2016. Riktignok er ett av målene til Humphries i den kampen endret til scoring fra Dan Kissel i ettertid. Det er dermed ikke i klubbens offisielle statistikker som et hat-trick.

Kjenner til Plastino

Tirsdagens hovedperson, som også ble kåret til Oilers' beste spiller i kampen, har kjennskap til Plastino.

– Jeg kjenner til ham. Han ble valgt foran meg av Bolzano før denne sesongen, sier Rumble.

Selve hat-tricket synes backen var godt å få. Det fikk ham til å senke skuldrene litt.

– Det var forløsende for meg. Når du har to mål blir du litt egoistisk. Du ønsker å gå for det tredje. Jeg liker ikke å spille egoistisk, sier 30-åringen med en fortid i den tyske toppligaen DEL.

Gikk for det fjerde målet

Oilers' assistenttrener, Juha Kaunismäki, har selv 366 kamper som back for Oilers på øverste nivå. Han tilhører gruppen av spillere som har to mål i løpet av en kamp, men aldri tre.

– Vi prøvde faktisk å la ham få det fjerde på slutten, sier Kaunismäki.

Backene til Oilers produserte totalt åtte målpoeng mot Narvik i tirsdagens kamp, og syv i mandagens. Det er en av Oilers' styrker, mener Oilers-legenden.

– Vi har mange backer som scorer mål. Det er en styrke for oss med en sterk blålinje, sier Kaunismäki.

LES KOMMENTAR: Det lukter gull av dette luksusproblemet

Oilers – Narvik 8-0 (1-0, 4-0, 3-0)

DNB Arena, 200 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (0.27) Tommy Kristiansen (Brady Maurice Brassart, Ludvig Hoff).

2. periode: 2-0 (20.29) Brassart (Hoff), 3-0 (26.59) Christopher Corbin Rumble (Christian Wetteland, Patrick Ulriksen), 4-0 (33.42) Rumble (Sander Dilling Hurrød), 5-0 (36.39) Ulriksen (Markus Søberg, Joey Martin).

3. periode: 6-0 (47.14) Rumble (Hoff, Hurrød), 7-0 (50.58) Martin (Kristian Østby, Nicolai Bryhnisveen), 8-0 (54.29) Martin (Søberg, Bryhnisveen).

Utvisninger: Oilers 6 x 2 min., Narvik 6 x 2 min.