Sport

Bytyqi skal ha fått tilbud fra klubb i Østerrike

Veldig mye tyder nå på at 2–2 mot VIF var farvel til SR-Bank Arena og Viking også for Zymer Bytyqi (24).

Følg RA Sporten på Facebook!

Vingen storspilte nok en gang i Bjarne Berntsens avskjedsfest mot VIF. Med ett mål og en målgivende pasning gjorde han seg ytterligere attraktiv for større fisk.

Etter det RA erfarer har Bytyqi nå blant annet et meget lukrativt tilbud fra en klubb i Østerrike.

Det vil i så fall bety en retur for spilleren. Han var eid av Red Bull Salzburg mellom 2013 og 2014. Dette tilbudet skal ikke Viking være i nærheten av å kunne matche.

Selv ønsker angriperen å si minst mulig om det.

– Jeg vil ikke kommentere, sier Bytyqi til RA.

Likevel letter han litt på sløret:

– Jeg har flere konkrete tilbud fra klubber i Europa på bordet nå. Interessen er stor, sier han.

LES OGSÅ: Slik var Viking-Vålerenga

Agenten var på stadion

Bytyqis agent var også til stede på SR-Bank Arena under årets siste hjemmekamp for å prate med Viking. Der spilte angriperen, som har utgående konktrakt, opp sin markedsverdi ytterligere.

Viking innser nå at de ikke har noen mulighet for å konkurrere på økonomi. Skal han bli i Stavanger må det være helt andre grunner for det. Det erkjenner også Bytyqi selv.

Selv om det kun gjenstår én kamp av sesongen hevder Bytyqi fortsatt at han ikke har kommet veldig langt i tankeprosessen rundt det. Han vil avslutte sesongen før en avgjørelse faller - eller kommuniseres ut.

Samtidig har han fortsatt ikke lukket døren helt for Viking, men det sier seg selv at om det skal skje må det økonomiske aspektet i valget tones kraftig ned.

– Det vil i så fall for meg handle litt om at Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen tar over. Da vil det bli mye det samme – med litt krydder.

Valget han skal ta er likevel sammensatt og han må tenke nøye på hva han selv vil.

– Skal jeg prøve noe nytt nå? Timingen er ganske god. Skal jeg ta et halvt år til i Viking? Ett år? Den gode magefølelsen er det som til sist vil avgjøre hva jeg velger. Det jeg tror er best for meg.

– Har det noe å si for ditt valg at Bjarne Berntsen forsvinner?

– Det er trist at han gjør det, men nå skal jeg ta en prat med de nye trenerne om dette.

Han var uansett glad for at Viking hentet opp VIF og fikk gitt Berntsen en skikkelig avskjed torsdag.

– Det var veldig viktig for oss. Alle spillerne ønsket det og det ble en god avskjed til slitt. Det beste ville selvsagt vært seier, men slik det ble tar vi 2–2 og en opphenting.

Berisha gir kompisen råd

En av Bytyqis beste kompiser i Viking er Veton Berisha. Han har selv vært utenlandsproff i flere år og han innrømmer at de to snakker om valget som skal tas.

– Ja, vi er jo kompiser. Samtidig vil jeg ikke anbefale ham det ene eller det andre. Han må bestemme selv her. Vi ønsker jo først og fremst å ha ham her. Jeg skal ikke legge meg for mye oppi det, men jeg tror det er smart at han følger magefølelsen. Hvis du har lyst, og sier nei, så vil du fort angre etterpå, erkjenner Berisha.

Selv fikk han scoring nummer 16 for sesongen. Han har også syv assister. Nå er han kun to mål bak Peter Ijehs bestenotering i dette årtusenet.

– Det er bare å kjøre på nå. Jeg kan godt tenke meg å klare det tallet nå. Så får vi se om jeg kan spille mot Glimt i siste runde. Jeg sliter litt med akilles og legg.

Berisha vet og Viking vet heller ikke om NFF vil framskynde kampen. Det kan spille inn.

– Vi skulle få svar i kveld eller tidlig i morgen. Jeg håper vi får spille siste kamp allerede søndag. Det er tull å vente nå som ingen av lagene kan påvirke de andre. Tenk om det kommer et stort utbrudd av smitte 15. desember, sier Berisha.

Kampfakta og Vikingbørsen:
Fotball, Eliteserien
Viking – Vålerenga 2–2 (0–1)
Mål: 0–1 Aron Dønnum (45), 0–2 Dønnum (49), 1–2 Veton Berisha (81), 2–2 Zymer Bytyqi (88).
Dommer: Rohit Saggi, Drafn.
Gult kort: Veton Berisha, Viking.
Viking (4-3-3): Iven Austbø 6 – Sondre Bjørshol 5, Henrik Heggheim 5, Axel Óskar Andrésson (Rolf Daniel Vikstøl 5 fra 17.), Viljar Vevatne 5 – Ylldren Ibrahimaj 5, Kristoffer Løkberg 4 (Joe Bell 5 fra 46.), Fredrik Torsteinbø 5 (Samúel Fridjónsson fra 72.) – Yann-Erik de Lanlay 5, Veton Berisha 6 (Tommy Høiland fra 90.), Zymer Bytyqi 7.
Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Felix Myhre – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson (Vidar Örn Kjartansson fra 78.), Osame Sahraoui (Odin Thiago Holm fra 82.).

Mer fra Dagsavisen