Sport

Bytyqi: – De ønsket meg veldig sterkt

Viking-profil Zymer Bytyqi bekreftet etter årets siste eliteseriekamp at han trolig forlater klubben. Nå har tyrkiske Konyaspor offisielt bekreftet at han er klar for dem.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det føles veldig deilig. Agentene her har gjort en jævlig bra jobb. Jeg er meget fornøyd, opplyser spilleren selv til VG fra sitt tyrkiske hotellrom med sin agent Imad El Hammichi.

– De ønsket meg veldig sterkt. Jeg har hørt fra dem lenge. Det var det som gjorde at jeg fikk den gode følelsen. De viser hvor stor tro de har på meg, fortsetter 24-åringen.

Bytyqi ble kontraktløs etter sesongen og sa at han var i kontakt med flere klubber som var interessante for ham.

– Tiden er inne. Den siste uken har jeg følt at det er på tide med noe nytt. Det har med timing å gjøre, at jeg føler at nå har jeg oppnådd det jeg kan her i Viking. Jeg må videre, sa han til Nettavisen etter årets siste eliteseriekamp.

24-åringen leverte ti mål og tolv målgivende pasninger denne sesongen.

Han var blant annet linket til Vålerenga, men endte opp et lite stykke lenger unna. Spilleren bekrefter selv også overfor VG at de var på banen.

Kontrakten med Konyaspor strekker seg til sommeren 2023. Klubben har tidligere huset norske Branimir Poljac og tidligere Lillestrøm-spiller Moryke Fofana.

Klubben ligger på 12.-plass i den tyrkiske ligaen.

Klubben har de siste årene vist at de evner å selge spillere videre til større ligaer: Mehdi Bourabia har gått videre til Serie A-sjetteplassen Sassuolo, mens Riad Baijc for tre år siden ble solgt til Udinese for over 55 millioner kroner.

– Det har veldig mye å si. Det er viktig at klubben vet hvordan jeg tenker. For meg er dette et mellomsteg, selv om det er en stor klubb i en god liga. Ambisjonene mine er store, jeg vil nå toppen, og det er det jeg tror Konyaspor kan hjelpe meg med, sier Bytyqi til VG.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen