Braut Haalands lag får mental hjelp

Brynes store sønn, Erling Braut Haaland, og resten av Borussia Dortmund-spillerne har toppet laget med en psykolog midt i pandemikrisen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Dortmund starter opp i Bundesliga igjen lørdag. Det skjer for tomme tribuner hjemme mot Schalke, men med i støtteapparatet er Philipp Laux.

LES OGSÅ: Se hvordan Vikings første trening var

Han ble knyttet til klubben forrige uke. Laux (48) var tidligere reservekeeper i klubben. Virusutbruddet gjorde at Dortmund kastet om og hentet psykologen inn tidligere enn planlagt.

– I kjølvannet av koronakrisen, den har gitt oss på plutselige nye utfordringer, framskynder vi prosessen med å få inn sportspsykologi i klubben, sier Sebastian Kehl til klubbens hjemmeside.

LES OGSÅ: Se hvordan Vikings første trening var

Han er en av klubbens sportslige ledere. – Laux har i tillegg til sin erfaring som psykolog, mange år bak seg som profesjonell spiller. Han vil kunne hjelpe oss i arbeidet på flere plan, blant annet når det gjelder den mulige utviklingen av enkeltindividet.

Mange proffspillere har meldt om utfordringer med å takle en hverdag med hjemmekarantene og bortfallet av treninger og kamper.

Dortmund ligger fire poeng bak tabellederen Bayern München når det gjenstår ni seriekamper.

LES OGSÅ: De lokale klubbene frykter økonomisk smell