Sport

Braut Haaland med i milliardklubben

Verdien på fotballspillere i de største ligaene er offentliggjort. På en av de øverste plassene står Bryne-gutten oppført.

Følg RA Sporten på Facebook!

Erling Braut Haaland er rangert som verdens 15. dyreste fotballspiller med en verdi på vel 1,1 milliarder kroner. Kylian Mbappé topper oversikten.

LES OGSÅ: Dette drømmer Bjarne Berntsen (63) om

Den er offentliggjort av Cies og har tatt for seg de fem tyngste ligaene i verden (England, Italia, Spania, Frankrike og Tyskland). Cies er en uavhengig forsknings- og utdanningsorganisasjon med base i Sveits. Den har spesialisert seg på en rekke studier innen toppfotballen og kommer jevnlig med omfattende statistikk og anslag på verdier.

19-åringen Haaland (Borussia Dortmund) har 14 mann foran seg på den ferske oversikten. Nordmannen, som fortsatt bare er 19 år, har en antatt salgspris på 1,12 milliarder kroner selv etter viruspandemien. Det sender ham forbi Barcelonas Lionel Messi (1,05 milliarder, 21.-plass).

LES OGSÅ: Landro etter tapet mot Viking i åpningskampen

Haaland kostet Borussia cirka 200 millioner kroner da han kom fra Salzburg i vinter. Prisen var såpass lav på grunn av et innbakt pristak i kontrakten.

Bayern Münchens Alphonso Davies ligger seks plasser foran Haaland på oversikten, og han er også noen måneder yngre enn den norske angriperen.

LES OGSÅ: Norsk fotballs største kjøpmann

Paris Saint-Germain-spilleren Mbappé troner overlegent på toppen med en antatt salgsverdi på 2,27 milliarder. Han følges av fire engelskmenn: Raheem Sterling (Manchester City), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) og Marcus Rashford (Manchester United).

Cristiano Ronaldo (Juventus) er inne som 70.-mann, men prisen (659 millioner kroner) på ham har falt på grunn av ganske høye alder. Portugiseren er vel 35 år.

LES OGSÅ: Scorer alltid mot onkel Bjarne

22 spillere verdsettes til mer enn 100 millioner euro. Med mandagens valutakurs betyr det 1,05 milliarder kroner.

Martin Ødegaard (Real Sociedad) er nummer 100 på oversikten med en prislapp på 508 millioner kroner.

Mer fra Dagsavisen