Sport

Braut Haaland haltet av banen – trenerens framtid er usikker

Onsdag må Erling Braut Haaland til undersøkelser etter toppkampen i mot Bayern München i Bundesligaen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Erling Braut Haaland skal sjekke kneet onsdag etter 0-1-tapet for Bayern München. Borussia Dortmund-trener Lucien Favre får kjørt seg etter nederlaget.

Haaland ga seg cirka 20 minutter før slutt. Han haltet med høyrebeinet da han gikk av banen og tok seg til kneet like før han ble byttet ut.

– Det er en kneskade, og vi vet ikke helt omfanget. Jeg tror ikke han blir lenge borte, sa Favre om Haaland-situasjonen.

LES OGSÅ: Går mot åpning for treningskamper i Norge

Eksperter mener det vil komme en markant økning i skader også i Bundesliga framover. Analyser foretatt av forskere blant annet ved bruk av Zone7-systemet , viser at skaderisken øker med 25 prosent om man spiller åtte kamper i løpet av 30 dager mot fire og fem i samme tidsrom.

Fotballigaer verden rundt står foran et meget tett kampprogram i tiden som kommer.

LES OGSÅ: Slik blir veien videre for Oilers etter millionstøtten

Forsvinner?

Tysklands største avis Bild slo fast etter kampen at Favre ikke får fortsette i jobben etter denne sesongen. Det gjorde den under tittelen «Favre-kapitulasjonen: Derfor blir det ikke et tredje år med Favre»

I et TV-intervju kort etter oppgjøret tirsdag svarte Favre kryptisk på spørsmålet om hva framtiden bringer for ham. – Jeg skal snakke om det om et par uke, sa sveitseren.

LES OGSÅ: Ulfs Brann-avtale gikk i vasken

Han har kontrakt til sommeren 2021.

Sky-eksperten Lothar Matthäus: – Jeg tenkte med en gang at dette betyr at Favre går og at Niko (Kovac) kommer inn.

Borussia er utslått av den tyske cupen. Det samme skjedde i Champions League. Tapet mot Bayern tirsdag gjorde at seriegullet høyst sannsynlig forsvant.

LES OGSÅ: Dette frykter treneren når det går i gang

Jevnt

Favre vant ingen tittel forrige sesong utover den ikke så prestisjetunge tyske supercupen. Borussia spiller kamp igjen søndag. Den går borte mot Paderborn, og Haaland regnes som svært usikker til den etter det som skjedde mot Bayern München.

De fire beste på sluttabellen får plass i mesterligaen neste sesong. Fem lag er med i den kampen, og Borussia spiller videre under et visst press.

LES OGSÅ: Kommentar: Dettte laget bør Viking starte med, Bjarne

Mer fra Dagsavisen