Sport

Brassarts dom er klar – dette sier Higson

Tirsdag kom dommen etter Oilers-spiller Brady Brassarts takling på Alexander Reichenberg og dette sier sportsdirektør Pål Higson om den.

Følg RA Sporten på Facebook!

Brady Brassart er ilagt to kampers karantene etter taklingen på Alexander Reichenberg. Det melder Norges Ishockeyforbund.

Selv uttalte Oilers-spilleren til RA mandag at han synes det var uheldig om ligaen skulle straffe spillere for rene taklinger.

Sportsdirektør Pål Higson er ikke like bastant etter at straffen kom.

Jeg er ikke overrasket over at han får to kamper. Når en ser på historikken på type taklinger som får karantene er det ingen bombe. Dette var omtrent der jeg forventet at det skulle lande, sier Higson til RA.

Han peker på at du gjerne kan dra fram formildende omstendigheter. Farten er ikke stor i taklingen.

Det er mye som ikke er stygt, men potensielt sett kan denne taklingen være farlig og det er forbundet klare på at de skal til livs. I så måte er dette en grei reaksjon i forhold til presedens som er satt. Så kan selsvagt folk diskutere om reglene skal være slik ut i det blå.

Dommen kan ikke ankes. Det er kun karantener på fire kamper eller mer som kan det.

LES OGSÅ: Dette sa Brassart

Dette er disiplinærutvalgets begrunnelse og vedtak:

Hendelsen er fra Fjordkraft-liga kampen mellom Stavanger og Stjernen den 10.10.2020. Det er Stavanger spiller nummer 14 Brady Maurice Brassart som er innrapportert for en takling utført mot spiller nummer 61 Alexander Reichenberg hos Stjernen. Situasjonen er vurdert opp mot regel 122 Charging. Disiplinærutvalget har basert sitt vedtak på mottatt rapport, tilsvar og videoklipp fra hendelsen.

Reichenberg mottar pucken i midtsonen på veg fremover i banen og er puckfører på veien inn over offensiv blålinje. I det han kommer inn i offensiv sone, møter han to forsvarende spillere, samtidig som han har en forsvarende spiller rett bak. Reichenberg har nå retning noe mer inn i banen, og i det Brassart kommer til bakfra blir pucken liggende igjen noe bak Reichenbergs posisjon. Reichenberg vender nå blikket mot pucken. Samtidig med dette kommer Brassart til og setter inn en takling på Reichenberg.

Reichenberg er i en duell om pucken med en motspiller, og hans fokus er tydelig fortsatt i denne situasjonen. Siden Reichenberg er i en annen duell anses han som å være taklingsbar, men i en sårbar posisjon for en takling fra Brassart, selv om kraften som brukes anses som moderat. Brassart har i tiden før taklingen oversikt over Reichenbergs posisjon, og det forventes at spillerne fremviser aktsomhet i situasjoner som denne.

Når Brassart anses for å ha god oversikt over situasjonen, men likevel velger å fullføre taklingen, må han også bære ansvaret for utførelsen. Denne type taklinger utsetter motspiller for stor skaderisiko.

Oppsummert:

Spiller er i en sårbar posisjon
Det er stor skaderisiko
Kraften som tilføres anses til moderat»

Vedtak:

Stavanger spiller nummer 14 Brady Maurice Brassart ilegges en karantene på 2 kamper.

LES OGSÅ: Nå kan Higson og Oilers smile

LES OGSÅ: Dette var Bjorkstrand fornøyd med

Mer fra Dagsavisen