Sport

Brassart: – Uheldig om ligaen vil straffe en ren takling

Disiplinærutvalget skal behandle Oilers-spiller Brady Brassarts takling på Alexander Reichenberg.

Følg RA Sporten på Facebook!

Andre periode av lørdagens kamp mellom Oilers og Stjernen var så vidt i gang da Stjernens Alexander Reichenberg entret offensiv sone og ble taklet av Brady Brassart.

Stjernen-spilleren fikk hjelp av isen, men var tilbake etter noen få minutter.

Player Safety-utvalget valgte å rapportere inn taklingen til disiplinærutvalget (DISU), som nå skal behandle saken. Dette på tross av at dommerne valgte å ikke gi utvisning i kampen. Brassart er innrapportert for charging.

LES OGSÅ: Oilers-spiller innrapportert

Ren takling

To dager etter taklingen, da RA tok en prat med ham etter mandagens Oilers-trening, var ikke Brassart i tvil.

– Hva tenker du om taklingen?

– Det er hockey, sånn er det. Det er uheldig om ligaen vil straffe en ren takling, sier Brady Brassart til RA, før han fortsetter:

– Han sa han var fin etterpå, og bare hadde mistet pusten.

Nå venter det dom eller frifinnelse fra disiplinærutvalget. DISU innhenter uttalelser fra de involverte spillerne før saken behandles.

– Er du redd for karantene?

– Det er noe som er utenfor min kontroll, sier canadieren.

– Mener du det var en ren takling?

– Ja, han kutter innover og ser ikke opp, sier Brassart.

LES OGSÅ: Nå kan Higson og Oilers smile

Uenighet

I Stjernen-leiren er det en litt annen tone. Sportssjef Darren Treloar er tydelig til Fredriksstad Blad om at den type taklinger må straffes. Han er også uenig i hva Brassart er innrapportert for.

– Det er for med helt utrolig hvis dette dreier seg om charging. Vår spiller ser ikke at motstanderen kommer inn i situasjon kun for å sette inn en takling mot hodet hans. Vi har lenge jobbet for å få bort slikt i norsk hockey, så det er bare trist når det skjer igjen, sier Darren Treloar til Fredriksstad Blad.

Alexander Reichenberg måtte ha hjelp av isen, men var raskt tilbake. Foto: Kristoffer Knutsen

Alexander Reichenberg ble hjulpet av isen, men var raskt tilbake og spilte. 

Han mener også det hadde passet med en lang straff for Oilers-spilleren.

– Jeg blir ikke overrasket om han kun får en eller to kamper. I for eksempel svensk hockey eller NHL slår de virkelig hardt ned på slike hendelser. Der kan det ble gitt ti kampers utestengelse, noe som ikke er mer enn rett og rimelig. Slike taklinger kan i utgangspunktet være karriereødeleggende for en spiller. Han kunne faktisk ha spilt ferdig, men heldigvis gikk det bra denne gangen, sier sportssjef Treloar til FB.

LES OGSÅ: Dette var Bjorkstrand fornøyd med

Fakta:

Regel 122 Charging:

Definisjon: En spiller som, etter å ha skøytet mot en motstander, takler ham med unødvendig hard kraft, løper på ham eller hopper inn i ham. Denne regelen blir erstattet av andre regler når det er treff mot hode eller nakke, bortsett fra når de oppstår i en slåsskamp.

i. En spiller som takler en motstander med unødvendig hard kraft, løper på ham eller hopper inn i ham, skal idømmes liten straff.

ii. En spiller som forårsaker fysisk kontakt med en motspiller etter en avblåsning, og som hadde nok tid etter fløytesignalet til å unngå en slik kontakt, skal idømmes liten straff for charging.

iii. En målvakt er ikke «fritt vilt» bare fordi han er utenfor målfeltet. En liten straff for interference eller charging skal idømmes i ethvert tilfelle hvor en motstander har unødvendig kontakt med en målvakt.

iv. En spiller som uaktsomt setter en motspiller i fare med en charging skal idømmes enten stor straff og liten disiplinærstraff eller matchstraff.

Kilde: Norges Ishockeyforbund

Mer fra Dagsavisen