Sport

Brassart: – Ekstremt surt å tape slik

På tross av to scoringer, og solid spill, sto Brady Brassart og Oilers igjen som tapere mot Lillehammer lørdag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Et skadeskutt hjemmelag gjorde egentlig en kamp som burde holdt for å ta alle tre poengene – og sørget for at de kom opp på hesten igjen etter tapet for Storhamar sist.

Slik ble det ikke og det var ikke kun Oilers feil.

Blant annet var begge Lillehammers scoringer av den diskutable sorten. På den første lignet det veldig interference på David Morley i forkant. På det andre lot dommerne det som så ut som en soleklar boarding passere.

På toppen av det tok de ikke en soleklar utvisning for seks spillere på isen på Lillehammer med to minutter igjen på stillingen 2–2.

– Vi gjorde egentlig en god kamp her. Kjempet og sto på. Da er det ekstremt surt å tape på denne måten etter straffeslag, sier Brady Brassart til RA.

Han vil likevel ikke skylde på dommerne.

– Noen ganger gjør det feil. Sånn er det bare.

– Hadde dette vært en annen historie med full tribune – og den påvirkningskraften i spill?

– Det er godt mulig. Vi savner fansen voldsomt. Jeg håper vi får slippe inn flere snart nå, sier Brassart.

LES OGSÅ: Slik var Oilers-Lillehammer

I form

Selv scoret han to ganger i kampen. Det var nummer tre og fire for sesongen. Angriperen viser nå litt av samme stigning som i fjor Da ble han stadig bedre dess lengre sesongen skred fram.

– Jeg har vært litt uheldig i starten. Pucker som har fått feil spretter og slikt. Så fungerer det veldig godt i den rekken vår nå, bekrefter han.

Med så mange skadde spillere er også Oilers helt avhengige av at typer som Brassart står fram. Lørdag var åtte mann ute. Blant dem er stjernene Chad Costello og Rudolfs Balcers.

– Det er store sko å fylle, men vi andre må bare gjøre det. Det handler om at alle kollektivt yter litt mer, sier Brassart.

– Hvor avgjørende blir seks poeng i det siste to kampene før jul om dere skal ha sjansen på å ta igjen lagene i toppen her?

– Veldig avgjørende. Det sier seg selv at vi trenger flyt framover nå.

– Hvorfor har dere så mange skader?

– Det overrasker meg også. Vi er ekstremt opptatt av forebygging. Så er det klart at mange av skadene er uhell. Tilfeldigheter. Det er ikke sånn at vantet flytter seg når du kommer mot det i 150, sier Brassart.

Irritert over lavt press

Også Henrik Holm var sur etter tapet. Keeperen gjorde en god kamp – nok en gang.

Så var det litt symptomatisk at han i straffekonkurransen måtte se en puck han egentlig reddet sprette skyhøyt opp i luften – for så å lande bak ham og sprette inn.

Selv om mye var bra lørdag var det en ting Holm ikke likte.

– Vi ble for passive på slutten. Jeg vet ikke om taktikken er endret, men vi er best når vi trykker til litt, sier Holm.

Med Oilers hengende i tauene ble også arbeidsforholdene hans dårligere.

– Hvor avhengige er dere nå av å vinne de siste før jul?

– Vi må ta seks poeng. Skadene er ingen unnskyldning. Vi har masse gode unge spillere her å fylle på med. Dette er også deres sjanse. Den må gripes. Så skulle vi også hatt tre i dag, sier Holm.

Kampfakta:
Ishockey, Fjordkraft-ligaen
Stavanger Oilers – Lillehammer 2–3 e.str. (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)
Mål: 1. periode: 0–1 (3.15) Austin Cangelosi (Andreas Martinsen), 1–1 (5.41) Brady Maurice Brassart (Markus Søberg, Nicolai Bryhnisveen)
2. periode: 2–1 (38.44) Brassart (Tommy Kristiansen, Christopher Corbin Rumble).
3. periode: 2–2 (54.15) Martinsen (Martin Gran, Ben Holmstrom).
Forlengning: Ingen
Avgjørende straffe: 2–3 Ben Holmstrom, Lillehammer.
Utvisninger: Stavanger 6 x 2 min., Lillehammer 8 x 2 min.
Skudd: 38–30

Mer fra Dagsavisen