Lokalfotball

Bråket i Vaulen endte uavgjort

Bråket i bydelsklubben Vaulen toppet seg med mistillit til styret og ekstraordinært årsmøte. Partene nærmer seg hverandre, men det blir ekstraomganger.

Følg RA Sporten på Facebook!

Bråket, som har splittet klubben fullstendig, bunner i en ny sportsplan og satsing fra styrets side. Planen inkluderte flere nyansettelser, at to populære A-lagstrenere ble fjernet og uenigheter rundt hvordan det skal satses i ungdomsavdelingen.

Det ekstraordinære årsmøtet ble avholdt i aulaen på Hetland videregående tirsdag kveld, og allerede på åpningspunktet om dirigent kom uenigheten til syne.

Benkeforslag

Det ekstraordinære årsmøtet var også splittet i valget av dirigent. Tidligere leder i Ganddal IL, Kåre Strand, var hentet inn fra styret. Salen kom direkte med motforslag på tidligere stortingsrepresentant og Vaulens æresmedlem Petter Bjørheim. De endte med å dele jobben.

Så gikk møtet over på sakens kjerne, nemlig mistillit.

Vaulens styremedlem, May Irene Ugletveit, gikk gjennom saken fra styrets side. Det ble lagt fram nøkkeltall fra regnskap gjennom de siste årene. I tillegg ble spørsmål fra salen besvart.

Flere ønsket å stille spørsmål rundt treningsavgiften til A-lagsspillerne – som har skapt reaksjoner.

For forslagsstillerne var det Eirik Haglund som holdt innlegg. Haglund var tydelig på at det var nettopp kommunikasjon det handlet om. Han ønsket å ha mer åpenhet, og ga beskjed om at han hadde sagt ja til å stille som lederkandidat dersom mistillitsforslaget ble vedtatt.

Selve avstemningen om mistillit ble en thriller av de sjeldne.

106 medlemmer hadde stemt. Av disse hadde seks personer stemt blankt, 50 stemte ja til mistillit og 50 stemte nei. Begrepet uavgjort har sjeldent passet bedre i organisatorisk sammenheng.

Det er liten tvil om at Vaulen er en svært splittet klubb.

Tallene betyr også at det ikke er flertall for mistillitsforslaget, og at styret ble sittende. Møtedirigent Bjørheim hevet det ekstraordinære årsmøtet uten at det ble valg av nytt styre. Det sittende styret blir værende fram til det ordinære årsmøtet i mars.

Det betyr at Herikstad blir sittende som formann inntil videre. Omkampen vil komme under klubbens ordinære årsmøte i mars.

– Jeg hadde aldri forestilt meg et slikt resultat. Klubben var ikke samlet, men det vi snakket om i dag var veldig samlende for klubben. Vi har fått luftet kanalene. Nå sitter styret videre fram til årsmøtet, så nå må valgkomiteen gjøre jobben godt, sier Herikstad til RA.

Ikke bitter

Til tross for at det aldri ble en realitetsbehandling av valg var ikke Eirik Haglund bitter.

– Resultatet har jeg ikke noe behov for å kommentere. Det jeg tror er viktig var at vi fikk en arena til å snakke sammen, og hvor ting kom fram. Nå har vi en demokratisk beslutning i bunn, og det er det viktigste, sier Haglund til RA.

Samtidig så det ut til å være en viss tilnærming mellom partene. Klubbformann Herikstad hadde mange lovord å si om sin potensielle motkandidat, og erkjenner at klubben kunne håndtert saken bedre.

– Han hadde et enormt godt innlegg. Det var en god tale. Jeg skal ikke si at styret ikke har gjort feil. Jeg synes han var objektiv og god. Uansett om vi hadde gått ut av styret i dag hadde jeg gått med rak rygg. Ingen hadde mistet ansikt, for alle vil det beste for klubben. Vi har nok ikke vært gode nok til å håndtere at vi vekker en del følelser, sier Herikstad.

Ser framover

Eirik Haglund tenker nå framover. Han ønsker å ha gode forhold i klubben han spiller for.

– Nå tenker jeg at vi må ta med alt det gode som er sagt i dag. Vi må se hverandre i øynene i klubben. Vi må finne løsninger sammen, og involvere hele klubben i prosesser. Da tror jeg vi kan danne grunnlaget for en av Stavangers beste bydelsklubber, sier Haglund.

For det sittende styre blir det travelt i tiden framover. Det er mye som må gjøres før det ordinære årsmøtet.

Mer åpenhet

– Nå er det først og fremst en del ting som vi skulle ha gjort. Vi må få gjort ferdig regnskapet og avholdt årsmøte. Valgkomiteen har hatt en vanskelig jobb gjennom det som har pågått, men jeg håper og tror at dette gir medvind. Jeg håper at mange vil engasjere seg i klubben, sier Herikstad.

– Stiller du til valg som formann på årsmøtet i mars?

– Jeg ønsker å svare valgkomiteen etter at jeg har gått en runde med meg selv, sier den fungerende formannen.

– Kommer dere til å følge opp punktet rundt åpenhet?

– Det var klar tale, vi må bli bedre på det. Vi skal egentlig presentere en sportsplan til årsmøtet, men med hektiske hverdager kan det bli vanskelig. Da må alle mann til pumpene med en gang. Vi må diskutere dette i styret, sier Herikstad.

A-laget fortsetter

Nå gjenstår det å se hva som skjer på årsmøtet i mars. Da kan det blir behandling av sportsplan, og endringer i styrets sammensetning.

A-laget, som tidligere har truet med å trekke seg kollektivt fra klubben, ser ut til å fortsette inntil videre.

Uansett er siste ord i den betente konflikten i bydelsklubben neppe sagt.

Mer fra Dagsavisen