Sport

Bråket i Vaulen: De håper styret vil moderere sin sportsplan nå

Det koker fortsatt innad i Vaulen IL og torsdag skal styret presentere sin nye sportsplan. Mange av medlemmene håper klubben modererer seg. Fotballkretsen vil i utgangspunktet ikke blande seg inn i striden.

Følg RA Sporten på Facebook!

RA skrev forrige uke om at A-laget i klubben kunne gå i oppløsning. Trenerduoen Stian Refvik og Jarle Eike får ikke fornyet sine avtaler – mot spillernes vilje.

Samtidig informerte styret i klubben om at det ville komme en ny sportsplan hvor det skal satses på en helt annen måte og mer spisset mot de yngre nærmest i akademiform.

Blant annet skal klubben gå fra null stillinger for tå år siden til tre nå – hvor halvannen skal være knyttet mot FFO.

LES OGSÅ: Fullstendig kaos i Vaulen – A-laget kan legges ned

Spillerflukt blant de unge

Styreleder og nestleder i klubben ønsket ikke å uttale seg forrige uke, men reaksjonene lot ikke vente på seg.
Det viser seg at det ikke bare er miljøet rundt A-laget i klubben som er misfornøyde. Også i aldersbestemte klasser er det reaksjoner.

RA ble kontaktet av en rekke foreldre som var svært oppgitte over måten klubben har blitt styrt på over tid – og planene som nå ble referert til. Disse ønsket å være anonyme av hensyn til ungene.

Disse pekte på at de mente Vaulen burde være en klubb for bredden og henviste til NFFs mål om flest mulig lengst mulig i stedet for topping og satsing.

Foreldrene viste til stor spillerflukt i aldersbestemt avdeling.

Fotballens eget registreringssystem for overganger viser også at 13 spillere har gått til andre klubber fra Vaulen i løpet av de siste to månedene. De aller fleste til naboen Hinna. Det tallet er ikke medregnet et J16 lag som har gått i oppløsning får RA opplyst.

LES OGSÅ LEDER: «Bråket i breddeklubben»

Har vært dialog

Samtidig har det vært dialog mellom styret og A-lagsgruppen om den betente situasjonen rundt trenerspørsmå­­let.

Kaptein John Petter Gilje var mandag med på styremøte. Han ba om å få komme med et innlegg på vegne av A-grup­­pen etter at den nye sportsplanen først ble orientert om av sportslig leder og nestleder for snaue to uker siden.

– Det gikk greit for seg slik jeg opplevde. Styret ville ikke svare på så mange spørsmål fra meg der, men de lyttet til våre synspunkter. Så skulle de diskutere etterpå, sier Gilje.

I mailen som gikk ut fra formann Kristen Kildal om den nye sportsplanen som skal presenteres torsdag heter det for øvrig at «Styret har som målsetting å beholde alle spillere og alle lag lengst mulig, uten unntak».

Kildal svarte ikke på RAs henvendelser onsdag.

– Det jeg tror er at det er uenighet i styret også. Derfor fikk jeg ikke svar. Jeg er veldig spent og håper de har tatt det vi har sagt til etterretning. Nå gleder jeg meg til å høre hva som blir konklusjonen og håper de har grepet muligheten til å revurdere, sier kapteinen.

Gilje var forrige uke klar på at A-laget i ytterste konsekvens ville prøve å tvinge fram et ekstraordinært årsmøte for å kunne beholde sine nåværende A-lagstrenere. Samtidig har han ikke vært direkte involvert i denne prosessen.

RA får også opplyst at andre krefter i klubben ønsker det sam­­­me dersom ikke styret modererer seg.

Det er også på det rene at medlemmene i Vaulen kan ta grep om de ønsker.

Juridisk leder Espen Auberg i Norges Fotballforbund skriver følgende til RA i en SMS om hva som må til for å tvinge fram et ekstraordinært årsmøte.

– Det er regulert i Norges Idrettsforbunds lov. For å kreve ekstraordinært årsmøte kan det framsettes skriftlig krav fra en fjerdedel eller 50 medlemmer. Flertallet på årsmøtet kan velge medlemmer til styret.

Kretsen på utsiden

Leder i NFF Rogaland Erik Løland er også kontaktet om striden innad i Vaulen og har fulgt med på saken.

Han peker overfor RA på at god dialog er nøkkelen.

– Foreløpig har vi valgt å stå på utsiden av dette og håper de kan løse det selv, sier Løland.

Samtidig er han veldig klar på at de gjerne hjelper til dersom klubben føler behovet.

– Blant annet er «Kvalitets­klubb»-konseptet som Vaulen er en del av et fint verktøy hvor vi kan gå inn for å gi en håndsrekning ved behov.

Mer fra Dagsavisen