Sport

Bor­te­spø­kel­set ble gjort til skam­me – nå jak­ter Ulf fle­re bor­te­po­eng

Fre­da­gens bor­te­po­eng mot Rau­foss var Sand­nes Ulfs før­s­te si­den 30. au­gust mot Grorud. Mandag ettermiddag får Sand­nes Ulf mu­lig­he­ten å skaf­fe fle­re po­eng på frem­med gress, mot KFUM.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sand­nes Ulf had­de fem po­eng på bor­te­ba­ne før fre­da­gens 0-0-kamp mot Rau­foss.

Nå ven­ter man­dags­kamp på KFUM-Arena for de ly­se­blå, som nå har falt ned til sju­en­de­plass og er uten­for kva­li­fi­se­rings­plass på mål­for­skjell mot Stjørdals-Blink.

Ulf-ve­te­ran Kent Hå­vard Eriksen me­ner at fre­da­gens po­eng be­tyr mye.

– Det må vi ta med oss, selv om vi i ut­gangs­punk­tet spil­te en mid­dels kamp. Det er vik­tig å ta med po­eng, det må vi ta med mot KFUM man­dag, sier Eriksen til RA.

Po­en­get kom­mer godt med i den jev­ne kam­pen om kva­lik­plass.

Det be­vi­ser også for spil­ler­ne at det er mu­lig å ta po­eng på bor­te­ba­ne. Det har ikke vært noen selv­føl­ge tid­li­ge­re i se­son­gen.

– Hvor mye betyr det for selvtilliten med poenget mot Raufoss?

– Det er vel­dig vik­tig, og vi­ser styr­ke. Vi vet vi har mer inne, og vil helst ha tre po­eng. Når vi har vært så ille som vi har vært bor­te må vi ta med po­eng, sier Eriksen et­ter uav­gjort­kam­pen mot Rau­foss.

Det er fire po­eng ned til fre­da­gens mot­stan­der, på åt­ten­de­plass. Opp til Ås­ane på fem­te er det kun tre.

LES OGSÅ: Ulf tok poeng mot Raufoss

De­fen­sivt so­li­de

Mot Rau­foss var Sand­nes Ulf tet­te bak­over, og holdt nul­len.

Tre­ner Steffen Land­ro øns­ker å se det sam­me de­fen­sivt, men vil ha bedre ut­tel­ling fram­over.

– Vi skal være like so­li­de og ha litt mer kva­li­tet. Vi skap­te mye, det var syv sto­re sjan­ser. Vi skul­le vært mer pre­si­se i sco­rings­øye­blik­ket, da had­de vi sco­ret. Det skal vi gjø­re mot KFUM, sier Land­ro.

Sist lage­ne møt­tes var i mid­ten av au­gust, da vant Sand­nes Ulf 3–1 over KFUM på Øs­ter Hus Arena.

Én som måt­te for­la­te ba­nen fredag var Mag­nus Ret­si­us Grødem. Ulfs topp­sco­rer fikk ho­de­pi­ne. Tre­ne­ren er ty­de­lig på at han skal være klar til kam­pen mot KFUM.

– Han fikk eks­trem ho­de­pi­ne, og det fikk han litt på tre­ning også. Han er klar til kam­pen, slår Land­ro fast.

LES OGSÅ: Dette sa Grødem før Raufoss-kampen

Fram og til­ba­ke

Sand­nes Ulf drar fram og til­ba­ke mel­lom Oslo og Sand­nes, selv om opp­gjø­re­ne kun har to da­ger mel­lom seg.

De ly­se­blås opp­kjø­ring skjer vek­sel­vis mel­lom Oslo og Sand­nes. Lør­dag tren­te laget i Oslo før hjem­rei­se, mens de tren­te på Øs­ter Hus Arena søndag.

KFUM har vært va­ri­er­te så langt i 2020. Laget be­fin­ner seg på tolv­te­plass, men rys­tet se­rie­le­der Tromsø og tok med seg po­eng mot dem for fire se­rie­run­der si­den.

Et­ter po­en­get mot rød­trøy­e­ne fra nord har det vært tre stra­ke tap for Oslo-klub­ben. Stjørdals-Blink, Strøm­men og Øy­gar­den har vært mot­stan­der­ne de siste kam­pe­ne.

Lagets topp­sco­rer er David Ta­va­ko­li. Oslo-gut­ten har seks mål på sine 16 kam­per i OBOS-li­ga­en den­ne se­son­gen.

Sand­nes Ulfs Mag­nus Ret­si­us Grødem står med ni sco­rin­ger på sam­me an­tall kam­per. I til­legg har Kent Hå­vard Eriksen syv mål, med én kamp mer.

LES OGSÅ: Landro henter gammel kjenning

Mer fra Dagsavisen