Sport

Bønnhørt Tore Christiansen: – Den viktigste seieren i år

Avlyste idrettsarrangementer skal kompenseres også i 2021. Oilers-eier Tore Christiansen betegner det som den viktigste seieren for Oilers i år.

Følg RA Sporten på Facebook!

Kulturminister Abid Raja har i dag bekreftet overfor hockeyen at ordningene fortsetter – og at de får tilbakevirkende kraft slik at klubbene får dekket inn tapte utgifter også i januar og februar. Det sier han til VG – som først omtalte saken.

Det eneste som gjenstår før den fjerde av krisepakkene er et faktum er godkjenning hos EØS.

De andre krisepakkene har gått greit gjennom her.

– Dette er den viktigste seieren Oilers har tatt i år, sier klubbeier Tore Christiansen til RA.

Han anslår at mellom fire og seks av klubbene i Fjordkraft-ligaen ville gått konkurs uten at de hadde blitt hørt av regjeringen og fått en ny ordning.

– Det hadde blitt svært kjedelig med ti kamper mot VIF og Storhamar neste år. Oilers hadde også gått under om vi som eier klubben ikke eventuelt hadde vært villige til å putte inn friske penger, erkjenner Christiansen

Han gleder seg over at oppropet til Hockey-Norge om saken ble hørt. Klubbene har stått samlet om dette.

– Så har vi også fått full støtte fra resten av idretten på dette. Selv fotballen har stilt seg bak det – selv om de ikke er i sesong, sier Christiansen.

LES OGSÅ: Viking får ikke møte Åsane

Lik de siste pakkene

Sesongen er fortsatt på pause, men kampene som nå bli avlyst vil ikke få like tøffe konsekvenser som klubbene fryktet.

– Pakken er lik de forrige. Vi får igjen 50 prosent for avlyste kamper og 70 prosent for tapte publikumsinntekter på kamper som blir gjennomført, forteller Christiansen.

– Så lenge vi har myndighetspålagte krav, kommer vi også til å stille opp med økonomiske pakker, sier kulturminister Abid Raja til VG.

Planen var egentlig å fjerne støtteordningen etter nyttår.

– Vi vil understreke at målet med ordningen fortsatt er å stimulere til at arrangementer av nasjonal verdi kan gjennomføres. Men med den smittesituasjonen vi har hatt på starten av dette året var det nødvendig å få til en ordning ved avlysning som gir tilstrekkelig sikkerhet og er enkel og oversiktlig både for søker og forvalter, sier Raja til VG.

Tore Christiansen er klar på at dette ikke bare er viktig for hockeyen.

– Dette har betydning for alle. En stor seier for idretten egentlig. De har oppfordret å holde oss i gang. Samtidig har vi drevet i januar og februar uten inntekter – og uten visshet om vi ville få det.

LES OGSÅ: Slik holdes Oilers-spillerne kampklare

Glad Kåsen

Daglig leder John Harald Kåsen i Sola HK er også meget klar på hvor viktig dette var for klubben. Også håndballen er nå satt på pause.

– Vi vil aldri få kompensert alt vi taper, men dette er en ryddig og grei ordning – med en god prosess rundt. Situasjonen krever uansett mer av klubbene. Vi må spare og kutte på toppen. Men uten denne ordningen hadde ikke Sola klart å levere et pluss i regnskapet i fjor.

– Hva hadde konsekvensen vært for Sola om kompensasjonspakkene nå hadde blitt fjernet?

– Enorme. Så vet vi heller ikke hvordan det blir med avlysninger framover, men det er åpenbart lang tid til vi spiller kamper for fulle haller igjen. Det vil nok også være skepsis i starten når det åpnes opp som spiller inn, sier Kåsen – som forteller at det igjen legges opp til maks 200 tilskuere i Åsenhallen når sesongen starter igjen.

For Sola, som også er en breddeklubb, ville en fjerning av kompensasjonspakkene nå neppe vært så alvorlig at skifteretten ble neste stans.

– Vi hadde neppe gått konkurs og har egenkapital. Ett år skulle vi klart det, men ikke over tid. Husk at vi også var permitterte i sommer. Dette er veldig viktig for idretten. Det viser at det vi gjør verdsettes, sier Sola-lederen.

LES OGSÅ: Frykter at fotball er i ferd med å bli rikmannsidrett

Mer fra Dagsavisen