Sport

Ble æresmedlem i Viking FK

Vikings tidligere keeperkjempe Erik Johannessen ble tirsdag utnevnt til æresmedlem i klubben. André Danielsen fikk også en høythengende hedersbevisning.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det kom som en bombe! Jeg var selv ikke til stede på årsmøtet, men Kristian Vesttun kom rett fra møtet til døren min med informasjonen. Dette var fantastisk kjekt, sier Johannessen til RA.

Nå om dagen går det meste av fritiden til Johannessen med til Hinna i 3. divisjon. Der er han keepertrener – en rolle han også har hatt i Viking.

– Nå får jeg plutselig henge på veggen med de andre "gamle". Det er kjempestas. Det er mange store personligheter her, sier han.

LES OGSÅ: Derfor vil Viking tåle koronaeffekten bedre enn andre

Danielsen fikk hedersbevisning

Styreleder Rune Bertelsen sier følgende om valget til RA:

– Det handler i hovedsak om det han var med på på 70-tallet. Erik er den i klubben med flest titler. Han har ver 500 kamper. Så er han fortsatt tidsaktuell som keeperen med rekorden for lengste strekk uten å slippe inn mål på toppnivå med 672 minutter.

Arne Idar Johannessen, Olav Nilsen, Sigbjørn Slinning, Ole Rugland, Martin Larsen og Jan Olaf Jansen er de andre nålevende æresmedlemmene i klubben.

På tirsdagens årsmøte ble for øvrig André Danielsen tildelt klubbens fortjenstemedalje etter sine 17 sesonger. Adrian Pereira ble kåret til årets unge spiller, mens Zlatko Tripic ble årets spiller i 2019.

400.000 i minus

Rune Bertelsen forteller videre at FK gikk med et underskudd på 400.000. Det skyldes økning i personalkostnader. I hovedsak fordi disse ble doble i en periode hvor daglig leder og administrasjonsleder gikk av samtidig. Erstatterne var inne paralelt en periode.

Styret i FK blir uforandret med Bertelsen som leder. Også valgkommiteen og styret i Vikinghallen er uendret.

– Det er ganske unikt at samtlige valgte organer i klubben forble inntakte, sier Bertelsen.

Vikinghallen AS gikk med 1.060.000 i overskudd i 2019.

Mer fra Dagsavisen