Sport

Bjorkstrand er tilbake etter karantene

Oilers-trener Todd Bjorkstrand er tilbake i DNB Arena etter å ha vært i karantene. Nå er det kun den kommende sesongen han tenker på.

Følg RA Sporten på

Todd Bjorkstrand var til­ba­ke i DNB Arena tirsdag et­ter den ob­li­ga­to­ris­ke ka­ran­te­nen ved inn­rei­se fra USA.

Li­vet i ka­ran­te­ne var ikke noe sær­lig, sett bort fra at søn­nen Oliver spil­ler NHL-slutt­spil­let i dis­se da­ger.

– Jeg har sett på ham. Uten­om det har jeg bare snak­ket med Juha Kau­nis­mä­ki og Lu­bos Pisar om hvor­dan ting har vært her. Vi har vært bor­te len­ge, sier Bjorkstrand til RA.

LES OGSÅ: Slik var den første treningen for sesongen

Den ame­ri­kans­ke tre­ne­ren har brukt som­me­ren hjem­me i Bos­ton, men rakk også å be­sø­ke søn­nen Oliver. Han bor i Ohio, og spil­ler for Columbus Blue Jackets. Han var også en tur inn­om den «nors­ke» is­ho­ckey­sta­ten Min­ne­so­ta for å be­sø­ke fa­mi­lie.

Som­me­ren i USA har vært vel­dig for­skjel­lig fra slik det pleier å være. Ko­ro­na­vi­ru­set har pre­get hver­da­gen.

– Det var an­ner­le­des der enn det er her. Alle går med munn­bind, sier Bjorkstrand.

LES OGSÅ: Kissel kan bli norsk denne sesongen

Topp­lag

Med se­rie­start 3. ok­to­ber er det seks uker igjen til al­vo­ret går i gang. Det har vært god tid til å plan­leg­ge den nye se­son­gen, men det har også vært mye usik­ker­het knyt­tet til om det blir is­ho­ckey. Han er klar på hva som for­ven­tes.

– Vi for­ven­ter å være et topp­lag, slår Bjorkstrand fast.

Det skal hen­tes inn to spil­le­re til før se­son­gen går i gang. Sports­di­rek­tør Pål Hau­ka­li Higson job­ber med å få tak i de to siste pus­le­brik­ke­ne som Bjorkstrand skal set­te sam­men til et lag.

Tre­ne­ren er­kjen­ner at det blir van­ske­lig å er­stat­te Nolan Zajacs enor­me po­eng­pro­duk­sjon.

– Vi må ha en center på Ma­thi­as Trettenes’ nivå, el­ler bedre. Vi kan nok ikke finne en Nolan Zajac, men må ha en god back, sier Bjorkstrand.

Gam­le kjen­te i oppkjøringen?

Før se­ri­en star­ter skal Oilers spille mi­ni­mum fire tre­nings­kam­per. Om re­sul­ta­te­ne stem­mer i mi­ni­tur­ne­rin­gen 4.–5. sep­tem­ber kan dans­ke Her­ning bli mot­stan­der.

Bjorkstrand spil­te 14 se­son­ger for den dans­ke klub­ben, og har 13 se­son­ger som tre­ner der. Der­som det blir kamp mot gam­le­klub­ben vil det bli vel­dig spe­si­elt for Bjorkstrand å møte dem.

– Det vil bli rart. Jeg har jo all­tid vært på den and­re ben­ken. Det blir eks­tra spe­si­elt med tan­ke på at mine barn har vokst opp der, sier Bjorkstrand.

LES OGSÅ: Slik blir sesongoppkjøringen for Oilers

Kjemi

For­ri­ge se­song var det en kje­mi som stem­te i laget. De ble se­rie­mes­te­re 3. feb­ruar, og var godt i rute til slutt­spil­let som skul­le star­tet i mars. Den kje­mi­en er noe av ame­ri­ka­ne­rens opp­ga­ve å gjen­ska­pe den­ne se­son­gen.

– I fjor had­de vi so­lid le­der­skap i laget, sier Bjorkstrand.

LES OGSÅ: Oilers-treneren i karantene

Laget vil ikke end­re ra­di­kalt på spil­le­sti­len den kom­men­de se­son­gen. Det vil fort­satt spil­les med sam­me sy­stem i DNB Arena, som de har gjort de siste sesongene.

Gjen­nom to år har spil­ler­ne blitt satt inn i ame­ri­ka­ne­rens stil med høyt press, og en vel­dig di­rek­te is­ho­ckey, ikke helt ulikt Petter Thoresens tilnærming. Det vil li­ke­vel bli noen små end­rin­ger.

– Vi skal fort­set­te å for­bed­re sy­ste­met, sier Bjorkstrand.

LES OGSÅ: Dette sier ekspertene om Oilers før oppkjøringen

Mer fra Dagsavisen