Sport

Bildene Viking ikke ville se

Tre dager før seriestart biter Arild Østbø (29) tennene sammen i smerte og må slå fast at han ikke kan fortsette. En bekymret keepertrener Kurt Hegre (62) måtte steppe inn i hans plass.

Følg RA Sporten på Facebook!

Under lørdagens trening, kun tre dager før seriestart gikk det galt. Etter et kast måtte Arild Østbø forlate banen under keepertreningssekvensen.

– Jeg har vondt i siden. Jeg tar ingen sjanser nå, sier Østbø til RA.

– Han skulle kaste ut en ball. Så kjente han det umiddelbart på venstre side. Det er ikke noe han har slitt med før, sier keepertrener Kurt Hegre.

Skal undersøkes

LES OGSÅ: Ga Berntsen hodebry

Nå skal skaden undersøkes nærmere av Vikings medisinske personell. Medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova var ikke til stede på lørdagens økt, men ble umiddelbart kontaktet.

Det skjer på verst tenkelig tidspunkt for Viking. Det er kun få uker siden tredjekeeper Erik Arnebrott tok en pause fra fotballen, for å finne ut om han virkelig ønsket å satse videre.

– Dette er grunnen til at jeg foretrekker å ha tre målvakter i stallen, sier Viking-trener Bjarne Berntsen.

Han krysser fingrene for at skaden er noe som blåser fort over for Østbø.

– Så er regelverket heldigvis slik at du kan hente inn keeper når som helst ved skader, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Arnebrott trykker på pauseknappen

Junior hentes opp

Keepertrener Kurt Hegre (62) voktet det ene målet fram til spillsekvensen. Da kom toppspillerutvikler Rune Repvik (37) inn i målet.

Med de strenge smittevernsreglene er det ikke like enkelt å plukke opp spillere fra B-laget. Keepertrener Kurt Hegre forteller at det nå må jobbes med alternativer.

– Det eneste alternativet er juniorkeeper Trym Ur, som er B-listet i A-lagstroppen. Nå må vi prøve å få ham opp for å bli med. Men da må han også inkluderes i vårt strenge smittevernregime, sier Hegre.

Keepertreneren erkjenner glatt at dette var et godt eksempel på "Murphys lov". Det som ikke skal gå galt gjør ofte det når det ikke skal det.

– Det var helt klart et godt eksempel på "Murphys lov". Jeg har i mitt stille sinn tenkt tanken på at noe slikt skulle skje etter at Arnebrott ga seg, men ikke sagt det høyt. Nå skjedde det, sier Hegre.

Hegre så også galgenhumoren i at han selv måtte inn i målet noen dager før seriestart og mente et par av redningene var kvalifiserte. Hegre blir snart 63.

– Det går fint. Det var bare gøy! Men da det ble åpent spill fikk Rune Repvik ta over. Jeg må jo skytte jobben som keepertrener, slår han fast.

Mer fra Dagsavisen