Sport

Berntsen tror 2019-suksessen kan gjenskapes

Viking drar til Kristiansund for eliteseriekamp etter nesten to uker med kampfri. De har Viking brukt godt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking mø­ter Kris­ti­an­sund på Kris­ti­an­sund sta­di­on lørdag klokken 18.00. Før lands­lags­pau­sen kom de mør­ke­blå inn i et godt spor. Tre­ner Bjar­ne Berntsen tror det er mu­lig å gjen­ta fjor­å­rets suk­sess.

Med seks po­eng i de to siste kam­pe­ne før lands­lags­pau­sen sik­ret Viking seg full pott, og et godt pus­te­rom. Laget job­bet seg opp­over til ti­en­de­plass på ta­bel­len, og det er kun åtte po­eng opp til Kris­ti­an­sund på fem­te­plass.

– Vi er ak­ku­rat likt som i fjor et­ter an­tall spil­te kam­per. Den enes­te for­skjel­len er på må­le­ne, der har vi sco­ret 24 mot fjor­å­rets 22, sier Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Vikstøl er klar til å ta Pereiras plass

I 2019 had­de Viking slup­pet inn 27 mål et­ter 16 kam­per, i år sier fa­si­ten 30.

Der­et­ter kom ni kam­per på rad med po­eng for de mør­ke­blå for­ri­ge se­song. Berntsen ute­luk­ker ikke mu­lig­he­ten for en lig­nen­de po­eng­rek­ke.

– Er det rea­lis­tisk å gjen­ska­pe det den­ne se­son­gen?

– Ja, det er det, slår Berntsen fast.

LES OGSÅ: Dette sier Berntsen om nye spillerkjøp

Selv­til­lit

Pe­ri­oden før lands­lags­pau­sen ga selv­til­li­ten til­ba­ke til Viking-spil­ler­ne. Det som var en po­eng­mes­sig gru­som åp­ning på se­rie­spil­let ble gjen­kjenn­bart for dem som fulgte Viking i 2019-se­son­gen.

De mør­ke­blå slo Strømsgodset 2–0 i Dram­men, og i siste kamp før pau­sen var Molde mot­stan­der. Mot alle odds slo Viking se­rie­to­e­ren 3–2.

– Det be­tyr vel­dig mye. Vi had­de års­bes­te som opp­føl­ging et­ter en vik­tig bor­te­sei­er, sier tre­ne­ren.

LES OGSÅ: Tidligere Viking-keeper til Ulf

Nå går Viking inn i et tøff pe­ri­ode. Al­le­re­de tors­dag kom­mer Aber­deen til Jåt­tå­vå­gen for å spille kva­li­fi­se­ring til Eu­ro­pa­li­ga­en.

– Ten­ker dere på tors­dags­kam­pen i for­bin­del­se med Kris­ti­an­sund-opp­gjø­ret?

– Nei, in­gen­ting. Vi i ap­pa­ra­tet rundt job­ber selv­sagt med for­be­re­del­ser, men spil­ler­ne skal ikke ten­ke på Aber­deen før de kom­mer på tre­ning man­dag, sier Berntsen.

Nå har laget hatt en god tre­nings­pe­ri­ode et­ter Molde-kam­pen. Det kom­mer godt med når kamp­pro­gram­met drar seg til med både eli­te­se­rie­spill, og Eu­ro­pa. Spil­ler­ne har vært over­latt til seg selv med egen­tre­ning i en uke, der­et­ter har det vært fel­les­tre­nin­ger på SR-Bank Arena.

– Vi har hatt godt ut­byt­te av den­ne lands­lags­pau­sen. Det har vært gode fel­les­tre­nin­ger, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Slik går det med Bjørshol

Fy­sisk ba­tal­je

Kam­pen i Kris­ti­an­sund blir en tøff opp­ga­ve mot et lag som spil­ler fy­sisk. Sist lage­ne møt­tes var 2. au­gust. Da tap­te Viking 1–2 på SR-Bank Arena. Det var Veton Berisha som scoret Vikings mål.

– På de­res hjem­me­ba­ne er det fullt trykk, og en fy­sisk kamp. De er gode på død­bal­ler, po­eng­te­rer Berntsen.

En som er ak­tu­ell for spil­le­tid mot Kris­ti­an­sund er Rolf Daniel Vikstøl. 31-år­in­gen tar sann­syn­lig­vis plass som venst­re­back i start­opp­stil­lin­gen, et­ter­som Adrian Pereira for­svin­ner til den gres­ke klub­ben PAOK. Han tror at laget er klar for å vise hva som bor i dem.

– Det blir en tett og jevn kamp. Vi er inne i en god pe­ri­ode, og har vist at vi kan. Det er vik­tig å huske at det var and­re halv­del vi var gode i fjor, sier Vikstøl.

LES OGSÅ KOMMENTAR: «Skulle de rykke ned vil mange peke på salg som en ekte gresk tragedie»

Mer fra Dagsavisen