Berntsen om kontrastene mot 2019: – Dette er realitetene

Til tross for en meget solid andre omgang gikk Viking på nok et tap. Kontrastene fra i fjor er enorme. Treneren er klar på hva som må skje for å snu det.

I 2-1-tapet for VIF lørdag kveld var Viking svake før pause. Så tok de fullstendig over kampen de siste 45 minuttene.

Det hadde vært lite å si på om de hadde vunnet og ett poeng burde de nok i alle fall hatt. En serie bytter, hvor spesielt Johnny Furdal var god, snudde bildet.

Slik ble det likevel ikke. Etter at Viking utlignet fikk VIF vinnermålet rett før slutt på en unødig dødball forårsaket av Axel Oskar Andresson.

– Jeg var mye mer fornøyd med andre omgang enn den første. Vi scoret et kjempeflott mål. Så burde vi scoret flere om vi hadde vært bedre i avgjørende posisjoner. Så var det ekstremt unødig å gi bort et unødig enkelt mål mot, sier Berntsen til Eurosport.

– Må stå samlet

Han innser realitetene nå. Viking er i trøbbel. Nå må de passe seg så ikke selvtilliten forsvinner og tvilen tar over. Ett poeng på fire kamper betyr nedrykksplass – om noen skulle lure på det.

– Vi må stå sammen og ha tro på dette. Andre omgang kan vi bygge på. Så får vi rette på det vi skal rette på.
Berntsen er klar på at han fikk mange gode svar etter pause på Intility Arena.

– Det er vi fornøyde med, men dette er selvsagt surt og bittert at vi lager et unødig frispark og ikke forsvarer oss på det etterpå, sier Berntsen – og fortsetter:

– Men dette er realitetene. Alle har mye å rette på. Ingen er fornøyde.

Fagermo pustet lettet ut

Hans motpart i VIF, Dag-Eilev Fagermo, erkjente at de fikk kjørt seg på slutten.

– De siste minuttene spør man seg selv hvorfor man driver med dette, sier en lettet Fagermo.

Treneren til VIF vet selvsagt at de hadde mange marginer med. Marginer Viking hadde mot. De samme som Viking hadde for seg i fjor.

Før pause skulle Herolind Shala vært utvist for to klare gule kort. Han fikk bare det ene – og Fagermo plukket ham av banen ved pause.

Så fikk Viking straffe mot seg som aldri skulle vært straffe. Ballen ble spilt opp i albuen til Axel Oskar Andresson som prøvde å holde den bak ryggen.

Irritert på dommerne

Veton Berisha mente også at Viking ble snytt for straffe selv på slutten.

– Vi bør begynne med å ta trepoengere. Så bør dommerne begynne å slippe opp litt. Vi skulle hatt straffe på slutten. Nå har vi blitt snytt for ting i flere kamper på rad. Jeg skal ikke skylde på det, men vi er uheldige her, sier Berisha til Eurosport.

Samtidig erkjenner han at de først og fremst må skylde på seg selv.

– Vi må steppe opp nå. Uten tvil.

NB! Tommy Høiland var ikke med i kamptroppen lørdag og ble vraket av Bjarne Berntsen. Til Eurosport sier treneren at kun sportslige årsaker lå til grunn.

Fakta og Vikingbørsen:
Eliteserien, fotball
Vålerenga – Viking 2–1 (1–0)
200 tilskuere.
Mål: 1–0 Matthías Vilhjálmsson (18), 1–1 Ylldren Ibrahimaj (72), 2–1 Deyver Vega (86).
Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.
Gult kort: Herolind Shala, Ivan Näsberg, Vålerenga, Rolf Daniel Vikstøl, Even Østensen, Viking.
Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson–Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg (Johan Lædre Bjørdal fra 67.), Sam Adekugbe–Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen (Benjamin Stokke fra 74.), Herolind Shala (Felix Myhre fra 46.)–Aron Dønnum (Deyver Vega fra 67.), Matthías Vilhjálmsson, Osame Sahraoui (Bård Finne fra 77.).
Viking (4-3-3): Iven Austbø 6–Fredrik Torsteinbø 6, Viljar Vevatne 5, Axel Oskar Andresson 3, Rolf Daniel Vikstøl 4 (Adrian Pereira fra 64.)–Kristoffer Løkberg 4 (Zymer Bytyqi fra 64.), Joe Bell 7, Harald Nilsen Tangen 4 (Johnny Furdal 7 fra 59.)–Ylldren Ibrahimaj 5 (Sebastian Sebulonsen fra 80.), Veton Berisha 5, Even Østensen 5 (Jefferson De Souza fra 80.).