Sport

Berntsen: – Nå er vi nok ute av medaljekampen. Vår sjanse ligger i cupfinalen.

Viking var nær utligning, men Viking-treneren mener poengdeling ikke hadde vært fortjent.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det var en helt OK første omgang, vi var litt bedre enn dem og nærmest scoring. Så var vi fryktelig dårlige i perioder av andre omgang, og klarte ikke holde ballen i laget i det hele tatt. Vi ble bare løpende etter. Vi kunne med en god sluttspurt stjålet med oss ett poeng, men det hadde helt ærlig ikke vært fortjent, sier Bjarne Berntsen til Eurosport etter 0-1-tapet for Haugesund.

LES OGSÅ: Lura-gutten Niklas Sandberg senket Viking

Før kampen pekte Viking-treneren på hvilken betydning tre poeng ville ha. Da kunne de mørkeblå klatret helt opp i ryggen og vært bare tre poeng bak Odd på bronseplass. Nå er avstanden seks poeng, med seks poeng igjen å spille om.

– Det gjør at vi sannsynligvis er ute av den kampen. Jeg tror ikke Odd taper to kamper. Så vår sjanse til å vinne noe i år ligger i cupfinalen, sier Berntsen.

Klar straffe

Han mener problemet var at Viking ble halvhøye i presset, og dermed slapp FKH alt for lett forbi. Det ble for store avstander i laget.

Straffen, som kommer etter at et skudd gikk i hånda på Sondre Bjørshol, mener han var klar. Også Sondre Bjørshol innrømmet overfor Eurosport da han så reprisen at det var klønete av ham og helt riktig idømt.

FKH-trener Jostein Grindhaug mener på sin side at han hadde slitt med å akseptere det om hans lag hadde fått det mot seg.

– Det er litt kjipt at en kamp skal avgjøres på det der. Jeg hadde nok følt at det hadde vært vanskelig å akseptere hadde det skjedd mot oss. Men denne gangen var det vi som fikk den, sier Grindhaug.

– Vi hadde litt marginer, en redning helt på slutten, og berget av tverrligger og stanga i første omgang. Det bikket litt vår vei i dag, fortsetter han.

Sandberg matchvinner

Lura-gutten Niklas Sandberg, som i lørdagens RA fortalte om sin oppvekst som Viking-supporter, var mannen som satte inn straffen og dermed ble matchvinner mot laget han selv ved to anledninger har vært nær å bli hentet til.

Han legger ikke skjul på at han var fryktelig nervøs da han gikk opp til straffemerket.

– Det var kjekt å se den gå inn. Vi var ganske mye bedre enn dem i andre omgang, så jeg synes det var fortjent, sier Sandberg, som syntes det var spesielt å score mot Viking, men egentlig kunne ønske seg at det skjedde om én måned.

Da venter nemlig cupfinalen mellom de samme to lagene.

– For å være helt ærlig vil jeg helst vinne om en måned, og egentlig så driter jeg i det i dag. Vi får sørge for å levere samme prestasjon, og enda litt til, i finalen, sier Sandberg og smiler.

Kampfakta:

Haugesund – Viking 1-0 (0-0)

5742 tilskuere.

Mål: 1-0 Niklas Sandberg (str. 80).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Viking (4-3-3):

Iven Austbø 5

(Amund Wichne fra 46.) 4

Sondre Bjørshol 4

Tord Salte 5

Viljar Vevatne 4

Adrian Pereira 5

Kristian Thorstvedt 4

Kristoffer Løkberg 4

(Fredrik Torsteinbø fra 81.)

Samuel Kari Fridjonsson 4

Ylldren Ibrahimaj 4

Benjamin Källman 3

Even Østensen 3

(Zymer Bytyqi fra 54.) 3

Haugesund (4-3-3): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Douglas Bergqvist (Pascal Gregor fra 17.), Benjamin Tiedemann Hansen, Thore Pedersen – Christian Grindheim, Kevin Martin Krygård, Bruno Leite – Niklas Sandberg, Martin Samuelsen, Kristoffer Velde.

Mer fra Dagsavisen