Sport

Berntsen: – Ikke aktuelt å bruke mye penger på Selvik nå

Bjarne Berntsen avviser at Egil Selvik (23) er aktuell for Viking nå, og peker på omstendighetene. Samtidig sier Anders Kristiansen (30) at han er uaktuell for en retur, til tross for lite spilletid i Belgia.

Følg RA Sporten på Facebook!

Berntsen sa til Aftenbladet onsdag at Odds Egil Selvik vil være veldig interessant. Fredag sa han dette om saken til RA;

– Selvik er ikke aktuell til å bruke mange penger på nå.

– Dere vil ha en gratis keeper?

– Det er ikke aktuelt å bruke særlig mye penger i alle fall og vi er ikke på kikk etter en ny førstekeeper, sier Berntsen – som i utgangspunktet er godt fornøyd med keeperteamet til Viking.

Det er Iven Austbøs skade som gjør en tredje frisk målvakt aktuelt.

Når RA spør om det har vært dialog med Odd om den tidligere Ulf-keeperen er Berntsen lite villig til å svare konkret.

– Det er uansett uaktuelt for Odd fordi de bare har to keepere. Dette vet vi.

– Så Selvik kan avskrives nå?

– Han kan avskrives.

LES OGSÅ: Viking på keeperjakt - prøvespiller viste seg fram

Sint Selvik

Samtidig er den tidligere Ulf-keeperen Egil Selvik selv på krigsstien. Sandnes-gutten  reagerer kraftig mot egen klubb etter at keeperkonkurrenten Sondre Rossbach signerte for fire nye år i Skien-klubben torsdag.

– Forutsetningen da jeg kom hit, var at Odd skulle satse på meg etter at Sondre enten ble solgt videre, eller gikk ut kontrakten. Nå har ingen av delene skjedd, og de har forlenget kontrakten hans to ganger. Med den kontrakten han har signert nå, så tenker jeg at dette er spikeren i kista for min framtid i Odd, sier Selvik til TV 2.

Selvik ser ingen grunn til å bli værende i klubben han kom til forrige vinter. Han stusser på at Odd ikke vil selge ham. På spørsmål fra TV 2 om han føler seg lurt, svarer han følgende:

– Ja, du kan jo si det. Jeg skjønner at du ikke får noe gratis i fotballen, men det var ikke slik jeg hadde sett for meg at det skulle bli. Det er ganske frustrerende, for å si det mildt, hvordan dette har blitt. Det er frustrerende og helt bak mål måten jeg har blitt behandlet på, sier målvakten.

Sportssjef i Odd, Tore Andersen, sier at Rossbachs kontraktforlengelse ikke rokker ved planen om at Selvik en dag skal ta over keeperplassen.

– Meningen er at han er den som blir hovedkeeper når Sondre drar et annet sted, sier Andersen.

Kristiansen melder seg uaktuell

Samtidig jobber Viking videre med å se etter noen som kan fylle hullet i troppen som kom da Iven Austbø ble skadd.

– Prøver dere å få inn noen på feltet alt neste uke?

– Det avhenger helt om vi føler noen er interessante nok, sier Berntsen.

En spiller det ville vært naturlig å se mot var Anders Kristiansen (30). Belgia-proffen fra Stavanger sto kun syv kamper for Royale Union Saint-Gilloise i Belgia forrige sesong. Han melder seg likevel selv uaktuell for en retur nå.

– Det har ikke vært dialog med Viking nå og jeg tror heller ikke det ville kunne bli aktuelt, sier han til RA.
Kristiansen sier følgende om situasjonen sin:

– Jeg var frisk og rask forrige sesong, men de valgte å gå for keeperen som sto året før. Jeg kjempet meg inn og gjenvant plassen etter jul. Så er det store endringer her i år. Det er ny trener, ny keepertrener og to nye keepere. Likevel trives jeg veldig godt og har stor tro på at jeg skal stå mange kamper i år. Klubben satser og har det beste laget vi har hatt i løpet av de to årene jeg har vært her. I år har vi sjansen til å gå opp, sier Kristiansen – som har to år igjen av sin avtale.

Mer fra Dagsavisen