Berntsen: – Fantastisk offensivt

Etter Vikings målkalas i Kristiansund var Bjarne Berntsen rask med å gi ros, og en aldri så liten helsebekymring.

– Det var ikke en kamp som var god for gamle folk med dårlig hjerte. Det var litt av et fyrverkeri, sier Viking-trener Berntsen til RA etter kampslutt.

Det er ikke uten grunn. Viking fikk en drømmestart og tok tidlig ledelsen med scoring fra Veton Berisha. Keeper Arild Østbø måtte forlate banen med det som sannsynligvis er en strekk på framsiden av låret, og inn kom Viking-debutanten Michael Crowe. Kristiansund utlignet, og etter pause begynte målene å renne inn for Viking. På elleve minutter scoret Viking tre mål, hvor to sannsynligvis er kandidater til årets mål.

Kristiansund ga seg ikke, og kom tilbake i kampen. Bendik Bye reduserte etter 75 minutter, og etter 80 minutter fikk hjemmelaget straffe. Debutant Crowe reddet straffen, men Pellegrino scoret på returen. Med fire minutter igjen scoret Ylldren Ibrahimaj, og Viking sikret at sluttresultatet ble 3-5.

Henrik Heggheim måtte også forlate oppgjøret med smerter i ribbeina.

Crowes debut

Berntsen hadde gode ord å komme med om den ferskeste målvakten i stallen. Blant annet var Crowe svært delaktig i å stanse lange baller mot den fryktede toppscoreren, Pellegrino.

– Han klarte seg bra. Han var rolig og god til å plassere seg. Han reddet straffen først, det var synd at returen gikk inn. Det viser at vi har en god keeper i tillegg, sier Berntsen.

– Dere scorer fem mål. Er ikke det sjelden kost på bortebane?

– Det er svært sjeldent. Det er heller ikke ofte at Kristiansund slipper inn fem mål på hjemmebane. Det var fantastisk offensivt, sier Berntsen.

Vikstøl inn

Adrian Pereira ble lørdag offisielt klar for greske PAKO. Uten Pereira fikk Rolf Daniel Vikstøl spilletid som venstreback. Han gjorde jobben defensivt, og bidro med en pen assist.

– Han har vært solid de kampene han har spilt. Han er utrolig profesjonell i holdningene, og selv om han har spilt lite har han vært en viktig bidragsyter i spillergruppen. Han fortjente en god kamp i dag, slår Berntsen fast.

Torsdag spiller Viking neste kamp. Da byttes norsk serie ut med kvalifisering til Europaligaen, når Aberdeen gjester SR-Bank Arena. Den kommende motstanderen fra Skottland vant lørdag 1-0 hjemme på Pittodrie stadium mot Klimarnock.

Fotball Eliteserien menn lørdag, 17. runde:

Kristiansund – Viking 3-5 (1-1)

200 tilskuere

Mål: 0-1 Veton Berisha (4), 1-1 Amahl Pellegrino (39), 1-2 Berisha (61), 1-3 Zymer Bytyqi (69), 1-4 Bytyqi (72), 2-4 Bendik Bye (75), 3-4 Pellegrino (80), 3-5 Ylldren Ibrahimaj (86).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Ousseynou Diagne, Kristiansund, Rolf Daniel Vikstøl, Fredrik Torsteinbø, Viking.

Kristiansund (4-2-3-1): Eirik Holmen Johansen – Bent Sørmo, Aliou Coly, Christophe Psyché, Amin Askar (Christoffer Aasbak fra 70.) – Olaus Skarsem, Andreas Hopmark – Sondre Sørli (Bendik Bye fra 70.), Liridon Kalludra (Max Normann Williamsen fra 87.), Amahl Pellegrino – Flamur Kastrati (Faris Pemi fra 46.).

Viking (4-3-3): Arild Østbø (Michael Crowe 5 fra 27.) – Viljar Vevatne 4, Henrik Heggheim 5 (Even Østensen fra 70.), Axel Óskar Andresson 4, Rolf Daniel Vikstøl 6 – Ylldren Ibrahimaj 6, Kristoffer Løkberg 6, Fredrik Torsteinbø 5 – Yann-Erik de Lanlay 4 (Joe Bell fra 62.), Veton Berisha 8, Zymer Bytyqi 7.