Sport

Berntsen etter festspill i Bergen: – De gjorde jobben min mye vanskeligere

Viking fyrte på absolutt alle sylindre da Brann ble knust med 5-1 i Bergen. Samtidig erkjenner Bjarne Berntsen at storspillet gjør jobben hans før cupfinalen enormt mye vanskeligere.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking havnet riktignok under med 1-0 tidlig i kampen, men etter at Kristian Thorstvedt utlignet så laget seg aldri tilbake.
Med uinspirerte Brann-spillere som statister sprudlet de mørkeblå og sørget for det perfekte vorspielet til Ullevaal-festen om en uke.

Spillerne som kom inn i laget viste også godt igjen. Rolf Daniel Vikstøl var solid og leverte målgivende pasning. Johnny Furdal scoret på ny og lekte seg med sin gode pasningsfot.

På toppen av det så Tommy Høiland og Zymer Bytyqi friske ut. Bjarne Berntsen vil definitivt måtte gjøre karrierens vanskeligste laguttak denne uken.

Du har helt rett i at jeg fikk mye å tenke på. Spillerne gjorde jobben vanskeligere for meg. Nå må jeg ta tøffe avgjørelser, sa en smørblid Berntsen til Eurosport etter kampen.

LES OGSÅ: Slik var Brann-Viking

Enorm comebacksesong

Han var strålende fornøyd med oppvisningen.

Vi skapte mye sjanser og gjode en god kamp. Gjennvinningsjobben spillerne gjorde var også utrolig solid. Selv om Brann tok ledelsen slo vi raskt tilbake. Så er vi gode når vi får rom til å kjøre overganger. Da skapte vi store problemer for Brann, sier Berntsen.

Sesongen i serien er nå over. Berntsen kan se tilbake på en fest uten like fra et nyopprykket lag. Den festen blir enda større med en tittel neste uke.

En imponerende sesong av et nyopprykket lag. Ingen Viking-hjerter hadde drømt om dette. Å lage så mye mål og nå cupfinalen. Det er fantastisk, sier Berntsen til rettighetshaveren.

Oppladningen til årets høydepunkt var perfekt.

Vi går uten tvil inn til det som blir et tøft vestlandsoppgjør i finalen i Oslo med masse selvtillit.

Ti mål

En som også kunne glise bredt var Kristian Thorstvedt. Med to nye scoringer endte han sin første sesong i Eliteserien med ti fulltreffere fra midtbanen. Det gjorde ham til klubbens toppscorer.

Jeg hadde ti målpoeng i løpet av året som mål før sesongen. Nå ble det ti mål. Det lar seg høre. Jeg er fornøyd med kampen i dag og sesongen generelt, sier Thorstvedt til Eurosport.

Scoringene hans mot Brann var klassisk Thorstvedt. Han kom sent inn på løp i boksen og ekspederte ballen inn.

På toppen av det hadde han en distansekanon i tverrligger og ut.

Det er lenge siden jeg gjorde hattrick. Det ville smakt, men det viktigste var at vi vant.

På spørsmål og cupfinalen kom gliset fram.

Jeg har ikke tenkt på den. Takk for at du minnet meg på den kampen, sa Thorsvedt til Eurosport.

Han var imponert av Viking, men ikke av motstander Brann.

Jeg trodde de skulle komme ut i fyr og flamme for å revansjere seg for det som skjedde på Marienlyst i sist runde. Slik ble det ikke. Vi fikk masse rom til å kontre i. Samtidig virket de ikke villige til å ta returløpene, sier Thorstvedt.

Unnet Karadas et siste mål

Branns trener Lars Arne Nilsen var dypt skuffet etter kampen.

Hva skal man si? Su tungt, energiløst - og med så lite struktur - at det er pinlig. Vi tapte fortjent. Det var åpent som en låvedør, slo han fast.

Treneren mente de prøvde, men slik så det ikke ut for alle andre.

Den eneste hos Brann som virkelig ga alt var veteranen Azar Karadas i sin aller siste kamp for klubben. Han gjorde livet svett for Vikings forsvar de siste 20 minuttene.

Men det var ikke sånn jeg ville avslutte en lang reise med SK Brann, sier han.

Karadas var nære mål. Blant annet headet han i tverrligger.

Selv Bjarne Berntsen hadde unnet ham en scoring i sitt farvel. Så god var han.

Jeg sa det til de andre på benken at jeg håpte han skulle få satt inn et må på en corner på slutten der, sa Berntsen til Eurosport.

Neste uke er han neppe like generøs når Haugesund står for tur.

Viking har nemlig en kamp igjen av et fantastisk 2019.

Det er cupfinalen og billetten til spill i Europa.

Vorspielet var så perfekt som det kan bli.

Kampfakta og Vikingbørsen:
Brann – Viking 1-5 (1-2)
Brann stadion, 14.490 tilskuere.
Mål: 1-0 Fredrik Haugen (9), 1-1 Kristian Thorstvedt (16), 1-2 Johnny Furdal (39), 1-3 Ylldren Ibrahimaj (66), 1-4 Thorstvedt (72), 1-5 Samuel Fridjonsson (90).
Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.
Gult kort: Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen, Fredrik Haugen, Brann.
Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Gilli Rolantsson (Mikal Berg Kvinge fra 83.), Vito Wormgoor (Nicholas Marthinussen fra 88.), Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson (Azar Karadas fra 67.), Daouda Bamba, Thomas Grøgaard.
Viking (4-3-3): Iven Austbø 6– Sondre Bjørshol 6, Runar Hove 6, Viljar Vevatne 7, Rolf Daniel Vikstøl 6 – Kristian Thorstvedt 8, Kristoffer Løkberg 6 (Fredrik Torsteinbø 5 fra 59.), Johnny Furdal 7 (Samuel Fridjonsson fra 69.) – Ylldren Ibrahimaj 6, Benjamin Källman 6 (Tommy Høiland 6 fra 58.), Zymer Bytyqi 6.

Mer fra Dagsavisen