Berisha etter tapet: – Vi blir for passive

Etter tapet mot Kristiansund er ikke Vikings målscorer Veton Berisha fornøyd.

Viking-angriperen Veton Berisha headet Viking i ledelsen etter tolv minutter. Etter kampslutt var han lite fornøyd med prestasjonen Viking gjorde mot Kristiansund. Bortelaget fikk sette to baller i mål før kampen var over, det siste tre minutter før slutt. Det gjorde at Viking gikk poengløse av banen, for andre kamp på rad.

– Vi blir for passive i andre omgang. Vi klarer ikke kommme opp i banen. På det siste målet sover vi, sier Berisha til RA etter kampslutt.

Selv fikk han sitt tredje mål for sesongen, da han headet inn Joe Bells hjørnespark. Etter sjansesløseriet mot Rosenborg gjorde det godt for 26-åringen å score igjen. Målet gjorde ham til Vikings toppscorer, med tre mål denne sesongen.

– For min del var det deilig da den gikk inn. Det gjorde spesielt godt etter kampen mot Rosenborg, men det er kjedelig å tape, sier Berisha.

Utligningen til Kristiansund kom etter 65 minutter. Viking hadde ballen på offensiv halvdel, så mistet Adrian Pereira ballen. Da kontret Kristiansund inn 1-1.

– Det er helt håpløst, sier Viking-trener Bjarne Berntsen om situasjonen som førte til utligningen.

Viking-treneren synes det var en svak prestasjon fra laget sitt. På tross av den gode starten de fikk på kampen. Han liker ikke at de kun spiller god fotball i en omgang. Viking befinner seg to poeng over kvalikplassen, som Start har. Fra Start er det kun ett poeng til nedrykksplass.

– Det var en svak kamp fra vår side. Vi hadde en god start. Etter pause hadde vi enormt med balltap. Vi hadde gode kontringer, sier Berntsen.

Han mener det store problemet ikke var presset til Viking, men spillet med ball. Offensivt ble det ikke mer enn fem til seks trekk før de mørkeblå ikke hadde kontroll på ballen.

– Det er med ball det store problemet er. Vi mister ballen, slår Berntsen fast.

Defensivt leverte midtstopperne en god kamp. 19-åringen Henrik Heggheim var solid gjennom hele kampen, og hindret ved flere anledninger gjestene fra å score. Klareringene var det mange av. Nå høster han skryt fra treneren etter innsatsen, på tross av tapet.

– Heggheim er helt avgjørende i dag.

Eliteserien, fotball.
Viking – Kristiansund 1-2 (1-0)
SR-Bank Arena, 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Veton Berisha (12), 1-1 Olaus Skarsem (65), 1-2 Dan Peter Ulvestad (87).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Viljar Vevatne, Viking, Dan Peter Ulvestad, Christophe Psyché, Olaus Skarsem, Kristiansund.

Vikingbørsen (4-3-3): Arild Østbø 5 – Fredrik Torsteinbø 5, Henrik Heggheim 7, Viljar Vevatne 5, Adrian Pereira 3 – Kristoffer Løkberg 4 (Sebastian Sebulonsen 6 fra 33.), Joe Bell 6, Johnny Furdal 5 (Tommy Høiland fra 89.) – Ylldren Ibrahimaj 4 (Yann-Erik de Lanlay fra 75.), Veton Berisha 5, Zymer Bytyqi 4.

Kristiansund (4-2-3-1): Serigne Mor Mbaye – Aliou Coly, Christophe Psyché (Bent Sørmo fra 66.), Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak – Amidou Diop (Amahl Pellegrino fra 66.), Andreas Hopmark – Bendik Bye (Pål Erik Ulvestad fra 82.), Liridon Kalludra (Sondre Sørli fra 82.), Olaus Skarsem – Faris Pemi (Amin Askar fra 89.).