Sport

Ber om at retningslinjene for å spille fotball respekteres

På flere lokale fotballbaner spiller større ansamlinger av barn og unge fotball. Kretsleder Erik Løland ber nå folk innstendig om å respektere anbefalingene fra NFF grunnet smittefaren.

Følg RA Sporten på Facebook!

Daglig leder Morten Wiik Larsen i Sola Fotball er blant fotballederne som har observert langt større grupper enn hva som er anbefalt av fotballsparkende ungdommer i aksjon.

– På fredag fikk jeg også en telefon fra kommunen om det. Det var store ansamlinger av unge på banen. De avtaler nok ikke. Det er mer snakk om et par som vil spille sammen, men så flokkes det. Vi gikk da ut med en tydelig melding til medlemmene på fredag med reguleringene som er. Vi skal ikke ha det. Dette er innsatsen som må gjøres om vi skal få en sesong i 2020. Det må respekteres. Så kommer vi til å gjøre nye vurderinger fortløpende, sier Wiik Larsen.

Sola har ett av regionens største og fineste anlegg. Normalt elsker Wiik Larsen å se aktiviteten. Nå må han være streng, selv om det skjærer litt i hjertet.

– Det er så lett å spre viruset. Ungene tenker kanskje ikke like godt over det som de voksne. Så er det godt med tydelige og gode anbefalinger fra NFF og kretsen. Det har vi fått, sier Wiik Larsen.

Ønsker å låse målene

Også på ISS og på Madlabanen har det vært tilløp til større grupper med fotballspillende ungdommer. Det har RA selv observert.

På Midjord er det også et problem - som det nok er de fleste steder.

– Vi har hatt utfordriger med å holde folk unna Midjord, men det begynner å roe seg. Så hører åpenbart noen ikke til i klubb. Nå har vi fått fjernet de små målene og snudde de store. Dette er et kommunalt anlegg og vi har bedt om å få låst låse målene slik det ikke ble så atrraktivt, sier brodds daglige leder Kyrre Sandveen til RA.

– Det er greit å spille alene. Ingen nekter det, men man må følge rettningslinjene nå. Det er kjempeviktig, oppfordrer han.

Kretslederen ber om voksenhjelp

Fotballkretsen anbefaler i utgangspunktet kun bruk av baner til egentrening og at man høyst er sammen i grupper på tre om man skal spille sammen nå grunnet smittefaren.

Flere av klubbene RA snakket med tirsdag rapporterte om sammenstimlinger som var langt større enn dette på de kommunalt eide banene og kretslederen oppfordrer nå de voksne til å reagere. Det er lov å være den strenge naboen nå.

– Her må de voksne være med å oppdra. Fristelsen for å spille tre mot tre i stedet kan bli for stor. Det er fint om de voksne rettleder og sier fra. Også de klubbansatte som måtte være til stede, er kretsleder Lølands bønn for å klare dugnaden som nå skal gjøres.

Mer fra Dagsavisen