Sport

Bekymret Oilers-leder: – Det gir utfordringer

Det nye forslag til krisepakke for idretten kan føre til permitteringer og konkurser. Det bekymrer Oilers’ daglige leder, Terje Haukali.

Følg RA Sporten på Facebook!

Kulturminister Abid Raja (V) har lagt fram forslag til ny krisepakke for idretten. Der endres kriteriene for å få tilskudd til at avlyste arrangementer ikke får noe. Det får daglig leder i Oilers, Terje Haukali, til å reagere.

– Vi forstår ikke hvordan de kan endre forutsetningene midt i en sesong. Vi har ingen muligheter til å reversere kostnadene våre. Vi har de samme kontraktene med spillerne våre, og en arena å drifte. Det er minimalt med muligheter for å gjøre kostnadskutt og unngå permitteringer, sier en frustrert Haukali til RA.

LES OGSÅ: Slik opplevde Oilers-stjernen koronasykdommen

Til nå har 70 prosent av bruttoinntektene på arrangementer som blir avholdt vært dekket, det er også foreslått i den nye tiltaksperioden. Den nye krisepakken skal vare til 30. juni 2021, og har en økonomisk ramme på 1,185 milliarder kroner.

Den største forskjellen er at avlyste arrangementer, som til nå har vært dekket med 50 prosent av bruttoinntektene, ikke lenger vil få noe. Etter smitteutbruddet i Oilers, og regjeringens nedstenging av toppidrettsarrangementer i to uker, vil det dermed være vanskelig å fullføre hele sesongen på normert tid.

SE VIDEO: Se intervjuet med Årets sportsnavn, Mathias Trettenes

– Er det mindre sjanse for konkurser dersom det videreføres slik det har vært, med 50 prosent dekning på avlyste arrangementer?

– Ja. Alle klubber budsjetterer med et antall hjemmekamper. Vi går ned til 50 prosent, men det hjelper. Når det fjernes i sin helhet gir det store utfordringer for alle, sier Haukali.

RA kjenner til at det jobbes med flere alternativer for gjennomføring av sesongen. I ishockey er det opprinnelig 45 seriekamper og inntil 21 i sluttspillet.

– Vil det ikke være mulig å strekke sesongen ut mot sommeren for å fullføre det planlagte antallet kamper?

– Det er flere plasser hvor ishaller har planlagt vedlikehold. Det er ikke alle som er like heldig som vi er, som eier sin egen stue, sier Haukali.

LES OGSÅ: Slik blir veien tilbake for Oilers

LES KOMMENTAR OM HOCKEYSMITTEN: Ingenting snakker tydeligere enn penger

Mer fra Dagsavisen