Sport

Bekrefter enighet: – Vi får 12-13 millioner for Pereira

Viking og PAOK Thessaloniki er nå enige om en overgang for Adrian Pereira (21). Bjarne Berntsen forteller til RA at de mørkeblå får 12-13 millioner kroner. Treneren skjønner godt at spilleren var lysten på denne overgangen.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg kan bekrefte at vi nå er enige med PAOK om en overgang for Pereira. Vi har akseptert budet deres og venter nå bare på en bekreftelse i retur, sa Bjarne Berntsen til RA like før klokken 15.00 mandag.

Han peker på at det eneste som nå gjenstår er medisinsk test og personlig avtale.

– Så kan selvsagt det ta noen dager. Han må til Hellas for å gjøre unna dette.

Berntsen forteller videre at Viking får en grei sum med  penger for å selge sin svært talentfulle back.

– 12-13 millioner kroner. Den summen inkluderer penger etter antall spilte kamper og sportslig suksess. På toppen av det har vi sikret oss en svært god avtale ved videresalg.

– Skjønner du at han er lysten på dette?

– Ja, det skjønner jeg veldig godt. Dette er et meget bra lag. De ble nummer to i serien og er minst sikret gruppespill i Europa League i år.

Adrian Pereira har ikke svart på RAs henvendelser mandag.

LES OGSÅ: Dette sier Viking-toppene om økonomien nå

Godt forspent

Berntsen må nå planlegge fortsettelsen uten sin talentfulle back. Han mener Viking er godt forspent selv om han nå forsvinner.

– Vi har vi to veldig gode alternativer på den backen i Rolf Daniel Vikstøl og Viljar Vevatne. Situasjonen til Sondre Bjørshol gjør det også lettere. Han trente for fullt i dag. Da er ikke antallet så verst bak der, men vi får se hva som skjer.

Bjørshol spiller først og framst høyre back, men om han blir spilleklar kan eventuelt kaptein Viljar Vevatne flyttes til motsatt back. Han behersker alle posisjoner i forsvaret.

Økonomien til Viking spiller inn

Pereira skrev ny langtidsavtale med Viking i fjor, men navnet hans har stadig blitt trukket fram som en salgsvare med suksessen. Nylig fikk han 10 på børsen til RA – som den første siden Peter Ijeh i 2006 mot Brann. Det gjorde han etter en fantastisk offensiv oppvisning fra backen mot Sarpsborg 08.

Nytilsatt RBK-trener Åge Hareide uttalte også nylig at Pereira var en spiller som interesserte ham og RBK, men der har det ifølge Berntsen ikke skjedd noe konkret.

Viking-treneren innrømmer at den svært usikre økonomiske situasjonen rundt koronaviruset også spiller inn her. Skal Viking holde på statusen som en relativt sunt drevet klubb var det smart å selge med en OK pris.

Selve prisen mener Berntsen må vurderes i sammenheng med en endret verden..

– Markedet har endret seg. Det handler litt om hva du vurderer som billig eller dyrt etter korona. Så er også en venstreback ofte mindre verdt. Samtidig er totalpakken OK og det er det vi må vurdere ut ifra, sier trenerveteranen.

Selv om det ikke er sikkert at Viking henter inn noen direkte erstatter for Pereira åpner det norske overgangsvinduet tirsdag. Berntsen erkjenner at det kan bli aktivitet fra Viking.

– Det er ikke nødvendigvis sånn at vi skal kjøpe og jeg er som alltid mest opptatt av de vi har. I forsvaret har vi hatt et greit antall spillere. Sondre Bjørshols skade avgjør litt. Foreløpig har vi ikke gjort noe konkret, men det betyr ikke at vi ikke har apparatet i gang.

For øvrig er dette vinduet siste sjanse til å få penger for Ylldren Ibrahimaj som har utgående avtale.

Mer fra Dagsavisen