Sport

Bedre flyt for Oilers

Endringer mandag gjør ting bedre inn mot jul.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det blir ikke lands­kam­per i is­ho­ckey før jul. Oilers be­nyt­ter mu­lig­he­ten til å flyt­te en kamp for å få bedre flyt i pro­gram­met.

Oilers’ hjem­me­kamp mot Grü­ner 22. de­sem­ber er flyt­tet til tirs­dag 15. de­sem­ber. Det er gjort et­ter øns­ke fra beg­ge lage­ne.

Egent­lig skul­le Oilers gått uten kam­per mel­lom hjem­me­opp­gjø­ret mot Lillehammer lør­dag 12. de­sem­ber og kam­pen 22. de­sem­ber.

Tid­li­ge­re har lands­lags­pau­sen kom­met på et tids­punkt som gir to kam­per før ju­len rin­ges inn, men det var smalt med plass til det den­ne se­son­gen.

– Si­den det ikke blir lands­lags­opp­hold har det vært vårt øns­ke å flyt­te kam­pen, i ste­det for at den blir hen­gen­de, sier sports­di­rek­tør Pål Hau­ka­li Higson til RA.

Det har også vært ut­ford­rin­ger for Grü­ner med rei­sen til kam­pen 22. de­sem­ber. Det var med på å gjø­re det mu­lig å flyt­te kam­pen.

LES OGSÅ: Ikke en ideell situasjon

Leng­re tre­nings­pe­ri­ode

Ge­vins­ten er Higson ty­de­lig på. Lo­gi­stik­ken blir mye enk­le­re i DNB Arena.

– Det av­slut­ter i prin­sip­pet kam­pe­ne før jul. Da får vi en tre­nings­pe­ri­ode inn mot jul, og gir en mer for­nuf­tig ka­len­der for oss, sier sports­di­rek­tø­ren.

Det gir Oilers-tre­ner Todd Bjorkstrand mu­lig­he­ten å for­be­re­de laget på det som ven­ter et­ter pre­san­ge­ne er åp­net.

– Det var egent­lig vårt mål da se­ri­en skul­le bli satt opp, sier Higson om flyt­tin­gen av Grü­ner-kam­pen.

Lands­lags­sjef Pet­ter Thoresen har ennå ikke sam­let lands­laget til kam­per den­ne se­son­gen. De tak­ket blant an­net nei til en tysk ishockeytur­ne­ring i den forrige landslagspau­sen.

LES OGSÅ: Rumble slo tilbake da Oilers herjet

Rom­juls­ho­ckey

Rom­ju­len er nor­malt en hek­tisk kamp­pe­ri­ode. Det har tid­li­ge­re vært for­søkt med kam­per på and­re ju­le­dag, men det var til­ba­ke i ti­den hvor Sid­dis­hal­len var hjem­me­are­na­en.

Den kom­men­de rom­ju­len byr på dob­belt­møte med Narvik. Først i DNB Arena 27. de­sem­ber. To da­ger se­ne­re mø­tes i den nord­ligs­te are­na­en i Fjord­kraft-li­ga­en, Nord­kraft Arena.

Det var egent­lig satt opp lands­lags­pau­se et­ter Oilers’ opp­gjør mot Frisk As­ker 31. ok­to­ber, fram til Narvik-kam­pen 12. no­vem­ber. Det ble i ste­det en or­di­nær kamp­pau­se for lage­ne, et­ter­som lands­laget ikke had­de sam­lin­ger.

Den tre­nings­pe­ri­oden bruk­te Oilers godt, og har star­tet klat­rin­gen på ta­bel­len med sei­er i beg­ge kam­pe­ne et­ter.

På ju­ni­or­ni­vå var løs­nin­gen på de av­lys­te sam­lin­ge­ne at lands­lags­tre­ner­ne har reist ut til klub­be­ne på be­søk. En av tre­ner­ne som har reist er Oilers U21s Chris­ter Ny­lund.

Mer fra Dagsavisen