Viking

– Bedre åpning skjer organisert

Daglig leder Erik Løland i NFF Rogaland peker på at fotballen har systemer som vil gjøre smittesporing oversiktlig og mener åpning kan gjøres trygt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Kretslederen vil nødig overprøve smittevernoverlege Runar Johannessen på hans fagfelt. Samtidig minner han om at systemene klubbene har gjennom registrering av alle involverte i kamper vil gjøre smittesporing tilgjengelig.

NFF kom også tirsdag på banen med en ny smittevernveileder for breddefotballen og ønsker oppstart 1. august.

– Så er vi også opptatt av å få fram at vi har tusenvis av frivillige og ansatte som står klare for å bidra til å overholde reglene for smittevern. Er det ikke mye bedre at en åpning av breddefotballen skjer organisert enn at det spilles uorganisert? spør Løland.

LES OGSÅ: Forstår stengt breddefotball – åpen for flere tilskuere i eliten

Sammen med de 18 andre kretslederne i Norge sendte han tidligere i uken et åpent brev til regjeringen. Situasjonen beskrives som krise. Fotballen frykter konsekvensene ved frafall. Både for klubbenes økonomi – og i forhold til helseaspektet.

– Det at alle skal få komme i gang med trening internt i egen gruppe burde vært et minimum i løpet av sommeren. Her har også Folkehelseinstituttet vært ute med noen bemerkninger og vi føler vi kan holde oss innenfor.
Etter ferien skal barnefotballen åpnes igjen. Det er også under strenge restriksjoner. Løland er opptatt av smittevern og regler, men mener nå at fotballen klarer det.

– Om du leser veileder for kamper for barne- og ungdomsfotball er den ekstremt streng. Så streng at vi må ta noen runder på hvordan vi skal gjennomføre det. Selv navn og kontaktinfo på tilskuere må føres slik at eventuell smittesporing kan gjennomføres. Så har vi også et internt trackingsystem i fotballen. Dette er viktige grunnet til at vi føler vi kan forsvare en åpning.

Løland er klar på at ingen ønsker å bidra til at det skal gå feil vei med smitten. Skjer det som en konsekvens har fotballen feilet.

– Fornuftig smittevern skal opprettholdes. Det er ikke slik at man behøver å klemme hverandre selv om de voksne igjen får trene med kontakt. I mitt hode handler dette om at en må gi litt og åpne opp litt. Som med permitteringene. Da klarer du også å holde på respekten for regelverket. Faren er protest – selv om jeg ikke tror noen av våre medlemsklubber er der.

LES OGSÅ: Maks uflaks for Even Østensen

Mer fra Dagsavisen