Sport

«Battys» blytunge vår: – Noen dager burde jeg nok bare gått hjem

Vikings problemer på banen denne våren blekner sammenlignet med det assistenttrener Bjarte Lunde Aarsheim (45) har kjempet med på hjemmebane.

Følg RA Sporten på Facebook!

De ekstra observante har kanskje lagt merke til at klubblegenden i store perioder av denne sesongen har glimret med sitt fravær på benken og på treningsfeltet.

Hundvåg-karen har vært sykemeldt. En god stund i 50 prosent av stillingen og en periode opp mot seriestarten i 100 prosent. Det har han vært for å være der for sin kone Tone.

– Vi fikk diagnosen rett før jul. Akutt blodkreft. Nå har hun vært gjennom en serie ganske heftige behandlinger, sier Bjarte Lunde Aarsheim til RA – og kikker ut over SR-Bank Arena.

LES OGSÅ KOMMENTAR: - Alle varsellampene bør blinke nå

Helt åpne om det

Den tidligere midtbaneeleganten har kjempet mange tøffe kamper på banen tidligere, men han har neppe vært del av en så tøff og viktig kamp som kona nå går gjennom.

Familien har valgt å være helt åpne om sykdommen. Nå krysser de fingrene for at dette skal gå bra. Håpet lever i aller høyeste grad.

I den siste delen av oppkjøringen mot seriestart oppholdt Lunde Aarsheim seg i Oslo.

– Hun har fått stamcelletransplantasjon. Derfor var jeg 100 prosent sykemeldt i fem-seks uker mens det pågikk, forteller han.

Behandlingen har gått som planlagt. Samtidig er det neste året helt avgjørende for hvordan dette skal ende.

– Dette er behandlingen som kan gjøre henne helt frisk. Alt har gått som planlagt. Hun er gjennom det tøffeste nå. Så snakker vi om akutt blodkreft. Det er svært alvorlig, men prognosene for å bli frisk er gode.

Fotball som fristed

Paret har barn på henholdsvis 15 og 20 år. En slik sykdom er selvsagt noe som ikke bare rammer personen som blir syk. Hele familien preges.

– Det har vært en beintøff tid. Fotballen blir liten i et slik bilde. Samtidig er den svært viktig. Det har vært mitt fristed, sier Viking-assistenten.

Bjarne Berntsen og Viking-administrasjonen ga allerede da sesongoppkjøringen startet beskjed til Lunde Aarsheim at han skulle komme og gå som han ville.

De var raske med å ordne det slik at rollen hans ble ivaretatt i perioder hvor han hadde langt viktigere ting fore. Blant annet har toppspillerutvikler Rune Repvik bidratt mye mer aktivt inn mot laget på feltet, samtidig som de andre i teamet har tatt på seg mer enn normalt.

Lunde Aarsheim har likevel bidratt på den måten han har hatt mulighet for å gjøre. Trener Bjarne Berntsen har tidligere fortalt RA at det har vært veldig viktig for klubben at han skulle føle seg akkurat like mye «med» og viktig i trenerteamet selv om han ikke alltid fysisk kunne være til stede.

Det har han likevel vært i perioder. Å ha et fristed skal ikke undervurderes i en slik situasjon. Et sted hvor tankene kan gli over på helt andre ting enn sykdom.

– Noen dager burde jeg nok heller bare gått hjem, sier «Batty».

Familien har hatt det tøft og legger ikke skjul på det. Han er også ekstremt glad for at de har mennesker i familien og kretsen rundt seg som har stilt opp i den tøffe perioden.

– Det er jæklig spesielt egentlig. Alle opplever jo kreft rundt seg på ett eller annet tidspunkt. Men å stå oppi det slik er noe annet. Det er så mange som blir berørte. Nå kjenner jeg det snart er nok.

Den verste behandlingsperioden er nå unnagjort. Det som må til for at kona skal kunne bli helt frisk fra den lumske kreftformen er unnagjort.

Med den verste motbakken forsert håper Lunde Aarsheim at familien nå kan rette blikket framover.

– Nå krysser vi fingrene for at det er vellykket. Det ser positivt ut.

En full friskmelding er det nok likevel for tidlig å komme med.

– Det neste året er nå avgjørende for veien videre.

Den siste uken har «Batty» vært tilbake for fullt på feltet til Viking.

Trenerteamet, som klarte å snu krisen i Viking til opprykk og cupgull, er igjen samlet.

Kanskje kan det være en faktor for at det snur igjen nå som laget har fått en traurig start på sesongen?

Første mulighet til å ta årets første trepoenger kommer i den femte serierunden.Sandefjord er motstander på SR-Bank Arena på onsdag. Det er et lag Viking bør ha gode muligheter mot hjemme.

Mer fra Dagsavisen