Sport

Avblåser keeperkrisen: – Ser fram til kampen mot Odd

Det gikk kaldt nedover ryggen på flere da Iven Austbø vred seg i smerte på Sør Arena lørdag. Selv trodde han det kunne være snakk om brudd. Nå friskmelder han seg selv. Samtidig er også andrekeeper Arild Østbø på gang.

Følg RA Sporten på

Ettersom tredjekeeper Erik Johannes Arnebrott la opp forrige uke fryktet nok mange at Viking sto midt oppi en skikkelig keeperkrise.

Det eneste tilgjengelige alternativet kunne ende opp med å bli juniorkeeper Trym Ur (19).
To dager etter at han skrek ut i smerte er likevel Iven Austbø klar i talen.

– Det har aldri vært noe keeperkrise i Viking. Nå går det bedre, sier 35-åringen til RA.

Bildene av en svært preget Austbø, bekymret nok flere i Viking-leiren og juniorkeeperen varmet opp for å komme inn de siste minuttene.

Veteranen valgte likevel å fullføre kampen, til tross for store smerter. Faktisk vartet han også opp med en meget god redning i sluttminuttene.

Les også: Austbø om skaden: – Jeg er en stabeis

Ikke tatt bilder

Ankelen hans var selvsagt hoven og vond på mandag. Han trente ikke som normalt med de andre spillerne.
Likevel er det ikke tatt bilder av foten. En sjekk hos fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova ga de ønskede svarene.

– Jeg har ikke behøvd å ta noen bilder av foten. Det ser ut som det bare var en kraftig overtråkk. Nå satser jeg på å rekke Odd-kampen.

Under mandagens trening var det kun Trym Ur av keeperne som trente normalt. Dermed måtte toppspillerutvikler Rune Repvik (37) bidra på kunstgresset med hanskene på.

Grunnet den relativt strenge koronaprotokollen Viking-spillerne lever under er det mye vanskeligere å hente opp ytterligere en juniorkeeper på feltet.

Dermed må man tenke alternativt fram til Austbø eventuelt er klar for å trene for fullt i løpet av uken.

LES OGSÅ: Bytyqi om den viktige perlescoringen

Østbø nærmer seg

Det som er gode nyheter er at Arild Østbø nærmer seg comeback.

Den tidligere Rosenborg- og Sarpsborg 08-keeperen trente alternativt med fysisk trener, Halvard Øen Grova. Han begynner å nærme seg etter strekkskaden i siden som han pådro seg i den siste treningsøkten før seriestart.

– Målet er å trene sammen med utespillerne nå. Jeg håper jeg blir klar i løpet av uken, men jeg må se hvordan kroppen reagerer, sier Arild Østbø.

Dersom han blir det er Viking langt bedre stilt på keepersiden. Det er det fort også ute på banen.

Mandag trente endelig Yann-Erik de Lanlay og Sondre Bjørshol med ball igjen. Sistnevnte har vært skadet hele våren, og lengter etter å kunne bidra for resten av laget.

–Jeg er veldig ivrig etter å komme i gang igjen. Vi har hatt en lang oppkjøring, og jeg ble skadet rett før vi kom i gang. Nå er jeg veldig sugen på å spille kamper igjen, sier Bjørshol.

Ifølge Viking-trener, Bjarne Berntsen, kan det fremdeles bli en stund til vi får se både Bjørshol og «Yanni». 
–Jeg regner med det er minst et par uker til vi får se noen av dem tilbake, sier Berntsen.

LES OGSÅ: "Battys" blytunge vår: - Noen dager burde jeg nok bare gått hjem

Mer fra Dagsavisen