Sport

Austbøs skade kan være mer langvarig enn først antatt

Viking-keeper Iven Austbø (35) venter nå på svar på bilder av sin skadde ankel. Medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova erkjenner at de aldri har hatt så mange skader i hans tid. Nå letes det etter grunnene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Keeperen tråkket kraftig over da han landet etter å ha støtt sammen med Veton Berisha mot Start. Siden det har han vært ute av spill.

Først trodde man det var snakk om en relativt kortvarig skade. Han snakket selv om å spille påfølgende uke. Slik har det ikke gått. Fotball er fortsatt uaktuelt for keeperen. Hevelsen har også gjort det vanskelig å analysere skaden skikkelig.

– Iven er ikke der enda. Vi venter nå på svar på bilder som er tatt, sier medisinsk ansvarlig og fysisk trener Halvar Øen Grova til RA.

– Mer alvorlig enn antatt?

– Det kan være noe som tar mer tid enn antatt, ja. Vi får bare se hvor lang tid vi må beregne når vi får svar. Han er i alle fall ikke klar for fotball.

LES OGSÅ: Fikk nei til flere tilskuere

Framover for flere

Når det kommer til de andre skadde spillerne går det framover med både Runar Hove (strekk i låret), Yann-Erik de Lanlay (strekk i låret) og Sondre Bjørshol (lyske). Allerede er de med på deler av treningene og Bjørshol nærmer seg.

– Det går framover med alle. Vi får se hvordan det ligger an på fredag, men Bjørshol er ikke så langt unna å kunne bidra i kampsituasjon, sier Grova – som peker på at disse uansett må fases inn.

Han forteller også at Even Østensen (strekk i leggen) og Jefferson De Souza (fotskade) også er i fin framgang.

– Innen et par uker bør alle disse være tilbake på feltet.

De Souza er selv optimist og tror kanskje han kan rekke søndagens kamp mot Sarpsborg 08.

– Vi får se om jeg kan trene for fullt i løpet av uken.

Leter etter skadesvarene

Det som uansett er sikkert er at Viking aldri har hatt så mye skader i Øen Grovas tid som nå. Noe skyldes nok det tette programmet. Skaden til Hove var et klassisk resultat av det.

Alt er likevel ikke direkte i sammenheng og Grova og hans team prøver å analysere så godt som de kan. At det ville bli mer i år var uansett ventet med koronaprogrammet.

– Vi har ikke hatt så mange skader før. Det blir et annet opplegg. Så bruker også vi mye tid på smittevern nå. Det er tid som kanskje kunne blitt brukt til skadeforebygging ellers. Så går vi heldigvis inn i en mer normal kampsyklus nå.

Viking har til nå spilt to eller tre kamper i uken.

– Kritikerne vil ofte sammenligne med hockey og si at spillerne her tåler et slikt program fint. Hva er svaret ditt til det?

– At det er en dum diskusjon! Hockey er en idrett med mye kortere sekvenser.

Grova peker på at hockeyspillerne glir på skøytene i stedet for å løpe. Han peker også på at de tar i mot langt flere støt – i det som er en sport med intensive og kortere intervaller.

Fotballspillerne, hvor mange er på banen 90 minutter sammenhengende, har mange intensive spurter over tid.

– Det er to helt forskjellige idretter, sier Grova.

Mer fra Dagsavisen