Sport

Austbø om skaden: – Jeg er en stabeis

Viking-keeper Iven Austbø skadet seg like før Starts scoring. Han valgte å spille hele kampen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Uhellet skjedde etter en kollisjon med lagkamerat Veton Berisha i kampen mellom Viking og Start på Sør Arena.

– Veton (Berisha) prøvde å klarere høyt, jeg prøvde å ta den. Da kolliderte vi og jeg tråkket over. Den var ganske kraftig og vond, sier Austbø til RA om overtråkket.

LES OGSÅ: Slik var kampen

– Hvorfor fortsatte du da det skjedde?

– Jeg er en stabeis. Det er jeg som velger å fortsette. Jeg følte det gikk greit da jeg sto på foten, selv om det bare ble verre. Jeg klarte å fullføre kampen, og fikk inn en god redning, sier Austbø og sikter til en mesterlig redning mot slutten av kampen.

LES OGSÅ: Bytyqi om den viktige perlescoringen

Keepersituasjonen i Viking har vært mye omtalt de siste ukene. I slutten av mai valgte tredjekeeper Erik Arnebrott å ta en pause fra fotballen, han var usikker på om han ønsket å satse videre. Fredag kom avklaringen om at han var ferdig som Viking-spiller. I mellomtiden har andrekeeper Arild Østbø pådratt seg en skade i siden.

LES OGSÅ: Viking-keeper ferdig i klubben

19-åringen Trym Ur fra Tau er hentet opp i A-stallen, som Austbøs reserve. Under lørdagens kamp mot Start var den unge keeperen under oppvarming da sisteskansen ble liggende på banen.

Austbø var tydelig preget av skaden resten av kampen. Han haltet seg rundt, helt fram til sluttsignalet gikk. Da kom keepertrener Kurt Hegre ut for å hjelpe keeperen av banen.

Omfanget av Austbøs skade er ennå ikke klart. Viking-spillerne har treningsfri søndag, så han får minimum en dag til å hvile kroppen etter en hard start på sesongen.

– Det må sjekkes opp litt, så får vi se på skadeomfanget. Jeg får snakke med medisinsk, sier Austbø.

Kampfakta:

Eliteserien, fotball.
Start – Viking 1-1 (0-0)
Sør Arena, 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Eirik Schulze (75), 1-1 Zymer Bytyqi (84).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Erlend Segberg, Martin Ramsland, Start.

Viking-børsen (4-3-3): Iven Austbø 7 – Fredrik Torsteinbø 6, Henrik Heggheim 6, Viljar Vevatne 6, Adrian Pereira 5 – Kristoffer Løkberg 5 (Sondre Auklend fra 74.), Joe Bell 6, Johnny Furdal 6 – Ylldren Ibrahimaj 4, Tommy Høiland 5 (Zymer Bytyqi fra 74.), Veton Berisha 6.

Mer fra Dagsavisen