Sport

Åtte strake Oilers-seiere: – Mange stepper opp

Mot Stor­ha­mar var det syv Oilers-spil­le­re ute med ska­der. Li­ke­vel kjør­te Oilers over Stor­ha­mar.

Følg RA Sporten på Facebook!

Chad Costello, Rudolfs Balcers, Lud­vig Hoff, Thomas Berg-Paulsen, Chris Rum­ble, An­dré Bjelland Strand­borg og Jo­nas Wik­støl. Det er spil­ler­ne som mang­let for Oilers mot Stor­ha­mar. Fle­re av dem har sen­tra­le rol­ler i Todd Bjorkstrands lag.

Det har gitt Markus Vi­king­stad an­led­nin­gen til å prø­ve seg i før­s­te­rek­ken. Plas­sert mel­lom David Mor­ley og Dan Kis­sel har 21-år­in­gen vist seg i strå­len­de form.

– Vi har en god fø­lel­se for ti­den, og gikk selv­sagt ut for å vin­ne. Det er man­ge som step­per opp nå som fle­re er ute med ska­der, sier Vi­king­stad til RA.

Den lange centeren er blant spil­ler­ne som har tatt den nye rol­len godt. Et­ter å ha spilt i tred­je­rek­ken, med langt mer de­fen­si­ve ar­beids­opp­ga­ver, har Vi­king­stad vært strå­len­de of­fen­sivt sam­men med før­s­te­rek­ken. Mot Stor­ha­mar ble centeren kå­ret til Oilers’ beste spil­ler.

LES OGSÅ: Slik var kampen

– Flyt

Han fø­ler selv at kje­mi­en i rek­ken fun­ge­rer bra. Det er på tross av at de kun har spilt sam­men si­den tors­dag.

– Nå kjen­ner jeg at jeg har flyt i spil­let for ti­den. Det er sykt kult med ho­ckey for ti­den, jeg hå­per det fort­set­ter, sier Vi­king­stad.

Oilers-tre­ner Todd Bjorkstrand var en for­nøyd mann et­ter sei­e­ren. Ame­ri­ka­ne­ren pek­te på inn­sat­sen et­ter kam­pen.

– Det var en god kamp. Vi had­de en vel­dig god før­ste­pe­ri­ode. Alle på laget bi­dro, sier Bjorkstrand.

LES OGSÅ: Dette sa Tommy Kristiansen før kampen

Ut­vis­nin­ger

Mot slut­ten av kam­pen var det kaos på isen. Det ble delt ut 42 ut­vis­nings­mi­nut­ter i tred­je pe­ri­ode, da kam­pen i rea­li­te­ten var over.

Oilers-tre­ne­ren lik­te at spil­ler­ne for­svar­te seg.

– Våre spil­le­re sto opp for hver­and­re, sier han.

Al­le­re­de tirsdag mø­tes lage­ne igjen. Kam­pen spil­les i CC Amfi på Ha­mar.

Bjorkstrand gir spillerne fri søndag og sam­ler dem i DNB Arena for tre­ning igjen mandag. Da be­gyn­ner for­be­re­del­se­ne til ny kamp.

– Det blir en vik­tig kamp. Vi skal være kla­re, sier Vi­king­stad.

LES OGSÅ: Tre av med skade mot MS

Kamp­fak­ta

Oilers – Stor­ha­mar 5–1 (1-0, 2-0, 2-1)
DNB Arena, 200 tilskuere.

Mål: 1. pe­ri­ode: 1–0 (10.48) Brady Mau­ri­ce Brassart (Markus Søberg). 2. pe­ri­ode: 2–0 (23.58) Joey Martin (Dan Kis­sel, Ni­co­lai Bryh­ni­sve­en), 3–0 (28.16) Kis­sel (David Mor­ley, Markus Vi­king­stad). 3. pe­ri­ode: 4–0 (40.46) Vi­king­stad (Kis­sel, Dennis Løv­old Sveum), 5–0 (48.52) Kis­sel (Mor­ley, Brassart), 5–1 (57.02) Mi­ka­el Zet­ter­gren (Si­men And­re Edvardsen, Sond­re Bjerke).
Ut­vis­nin­ger: Oilers 9 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 10 min., Stor­ha­mar 12 x 2 min. og 1 x 5 min.

LES OGSÅ: Vikingstad strålte i ny rolle

Mer fra Dagsavisen