Åsland grovt vekthetset under cupfinalen

Stavanger-kvinnen Therese Sessy Åsland scoret et drømmemål da hennes LSK ble cupmestere lørdag. Samtidig ble hun hetset på det groveste for sitt utseende.

Følg RA Sporten på Facebook!

Datteren til den tidligere hockeyprofilen Glenn Åsland, som også har vært fast hockeyekspert for RA i flere år, fikk følgende melding fra en bruker med VIF-sympatier som kaller seg Sotahjørnets Venner på mikrobloggen Twitter:

«Da er det ingen bønn. Therese Sessy Åsland. Du er for feit til å kalles idrettsutøver».

Det er TV2 som først omtalte saken.

Svarte hetseren

Åsland, som også spiller på landslaget, tok selv en skjermdump av innlegget og la det ut før det ble slettet.

«Fotball er følelser, fotball er kroppsspråk og fotball er samhold og idrettsglede. Me er alle forskjellige på kver vår måte», skrev Åsland som svar.

Overfor TV-kanalen tolker hun hetsen dit hen at vedkommende ikke fant noe å utsette på fotballkvalitetene hennes

– I første omgang stod de tre meter foran meg. Da ble det veldig mye følelser for meg selv da jeg scoret, og etter den omgangen vi hadde. Jeg er et følelsesstyrt menneske og feirer når jeg scorer mål. Men jeg sa ingenting, jeg skrek bare, sier hun til TV 2.

Lider av syndrom

Åsland kan faktisk heller ikke hjelpe for at hun er rundere i kantene enn mange andre toppidrettsutøvere.

Til TV2 forteller hun at hun lider av polycstisk ovariesyndrom. Halvparten av kvinnene som har dette er overvektige. Tilstanden gjør at man har dårlig insulinresistens i kroppen. Å holde seg helt sylslank er meget utfordrende for Åsland. Det er nærmest umulig å klare og noe hun har lært seg å leve med.

– Heldigvis er jeg på en måte sterk i topplokket. En tweet skal ikke få ødelegge hva jeg tenker om meg selv. Det er selvfølgelig noe jeg har slitt med i mange år. Jeg har ikke sett ut som en toppidrettsutøver med six-pack og ti prosent fett, men jeg hadde aldri blitt den fotballspilleren jeg er om ikke, fortsetter hun til TV2.

Åsland erkjenner at hun fyrte opp før kampen. Hun ønsket seg stemning både fra Klanen og LSK sine supportere. Meldinger av denne sorten har hun likevel aldri fått før.

Erling Rostvåg,som er talsperson for Klanen, peker på at de ikke kan kontrollere hva alle sier og sier følgende til TV2 om saken:

– Men uavhengig av om det er en Enga-supporter eller ikke, er vi selvfølgelige motstandere av kroppshets og tar avstand fra det, understreker Rostvåg.