Sport

Åsland: – Drømmen er å en gang løpe ut her som Viking-spiller

For første gang i livet får Therese Sessy Åsland (24) spille på stadion hun som liten besøkte som supporter. Hun håper å komme tilbake. Aller helst i mørkeblått.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Drømmen er å løpe ut her på stadion som Viking-spiller i Toppserien en dag, sier Therese Sessy Åsland til RA og skuer ut over SR-Bank Arena etter å ha gjennomført gårsdagens treningsøkt med landslaget på Vikings hjemmebane.

– Hvis Viking når Toppserien, kommer du hjem, altså?

– Ja, svarer Åsland bestemt.

Skryter av Viking-jentene

24-åringen fra Stavanger stortrives her. Det er første gang hun får spille ute på matten på SR-Bank Arena selv. Tidligere har hun bare vært her som supporter. Og hun er fortsatt blodfan av Viking.

– Det har vært en opptur å følge dem i år, gliser hun. Både herrene og kvinnene. Med stor interesse har hun fulgt de unge jentenes supersesong i 2. divisjon, og skryter av det Egil Østenstad og Helge Aune har fått til. Hun håpet de skulle klare opprykkskvaliken som endte med exit på målforskjell, men sier hun er sikker på at jentene får en ny sjanse neste år.

LES OGSÅ: Ikke opprykk for Viking-damene

– Neppe plass til begge

Helt siden hun hørte Viking ville satse på jentene, har hun drømt om å se de mørkeblå i Toppserien. Og selv om den tidligere Klepp-spilleren skryter av det de har fått til på Jæren, er hun usikker på om det vil være plass til både Klepp og Viking på øverste nivå.

– Et samarbeid hadde vært bra de nærmeste årene. Men på sikt spørs det om det er nok spillere til å ha to lag i toppen. Ser du på fasiliteter og markedsverdi taler det for Viking, som også har fordelen av å ligge nær sentrum. Det gjør klubben mer attraktiv å komme til.

Nå skal imidlertid Åsland, som nylig ble seriemester med LSK, konsentrere seg om EM-kvalik med Norge. I kveld venter Nord-Irland på SR-Bank Arena. Norge slo dem 6–0 borte og er favoritter. Det er ventet opp mot 7000 tilskuere.

– Det blir dritkult! Men jeg håper det kommer enda flere, slik at NFF sender oss tilbake hit. Uansett går vi for tre poeng, lover hun.

Mer fra Dagsavisen