Sport

Anonym giver ga 100.000 kroner – nøkkelspillere blir med videre

Viking håndball fikk plutselig 100.000 kroner. Og nå blir toppscoreren og flere nøkkelspillere med videre.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking Stavanger håndball fikk en hyggelig overraskelse da de nylig ble kontakten av en person som ønsket å gi 100.000 kroner i gave til klubben.

De siste ukene har gitt en positiv utvikling både når det gjelder økonomi og sport, skriver klubben i en pressemelding tirsdag.

– Å få en gave på 100 000 fra en giver utenfor håndballfamilien varmer stort og det at noen bryr seg, og viser at de like sterkt som oss ønsker topphåndball i Stavanger, gir energi til å stå på videre, sier styreleder Tor Henrik Knutsen.

LES OGSÅ: Sesongkortholdere kan få pengene igjen (+)

Trener-signering ga ketchup-effekt

Ansettelsen av Scott Harrington som trener har blitt godt mottatt av spillergruppa og en rekke viktige forlengelser kom på plass når Harringstons signatur kom på plass, opplyser klubben.

Fjorårets toppscorer i 1. divisjon, Kjartan Johansen, er klar for en ny sesong. Ifølge Viking kunne den færøyske landslagsspilleren valgt mellom tilbud fra klubber i hele Skandinavia.
– At vi nå klarer å beholde vår mest ettertraktede spiller er vi svært stolt over, sier styreleder Tor Henrik Knutsen.

Selv sier Johansen selv følgende om signeringen:

– Mine to år i Viking under Joar Gjerde har gitt meg stor utvikling som både håndballspiller og som person. Første året fikk vi etablert oss i 1. divisjon og skaffet oss noen erfaringer, og sesongen i fjor var utrolig gøy og viser hvor mye vi har utviklet oss som lag disse to årene. Neste sesong blir spennende når vi skal opp mot de beste lagene i landet.

MER HÅNDBALL: Stavanger-gutt ble årets nykommer i eliteserien (+)

Flere følger med

Før helgen signerte også landsmannen og fjorårets kaptein Helgi Hildarsson Høydahl.

Det er også klart at Sebastian Waage Mossestad er med videre og flere forlengelser vil bli kunngjort i uka som kommer, opplyser styreleder Knutsen.

– Det har vært gledelig utvikling siste ukene både når det gjelder økonomi og sport. Vi er nøkterne optimister og akkurat nå gleder vi oss over at det arbeidet vi har lagt ned begynner å gi resultater, sier Knutsen.

– Klubbens hovedmål har vært å få med fjorårets nøkkelspillere, det ser det nå ut til at vi i stor grad får. Det gledelig er at flere nøkkelspillere blir videre selv om de har hatt økonomisk bedre tilbud fra andre klubber, fortsetter styrelderen.

KOMMENTAR: «Kommer nærmere nedrykk enn medalje»

Konkurranse om sponsorkronene

– Vi har nådd noen milepæler økonomisk, det betyr ikke at vi er der vi ønsker å være. Skal vi overleve i toppen over tid trenger vi å bli mer attraktive overfor sponsorer. Vi har fortsatt en stor jobb foran oss med å øke sponsor- og markedsinntekter som kan gi oss det økonomiske fundamentet til å ta kampen opp mot våre konkurrenter.

Kampanjen med salg av sesongkort har ført til 100 solgte sesongkort så langt. Sesongkortsalget har foreløpig blitt mest promotert internt i klubben, og vi er fortsatt optimistiske på å få solgt minst 100 sesongkort til.

Mer fra Dagsavisen