Sport

Allan Gaarde er ferdig i AaB – lysten på ny utfordring

Den tidligere Viking-helten Allan Gaarde er ferdig som sportsdirektør i AaB med umiddelbar virkning. Han sier samtidig at han lenge har kjent på at han har lyst på en ny utfordring. Hos Viking er samtidig opprettelsen av rolle som sportsdirektør stadig et tema.

Følg RA Sporten på Facebook!

Klubben sendte tirsdag ut en børsmelding om at partene skiller lag. Gaarde har vært i AaB siden juni 2013.
Styreleder Torben Fristrup i klubben roser arbeidet Gaarde har gjort og sier at de nå skal finne ut hvordan den framtidige sportslige ledelsen i klubben skal se ut.

– Etter drøftelser mellom styret og administrasjonen om stukturen i vår sportslige avdeling er vi enige om å revurdere det sportslige organisasjonskartet, sier Fristrup i følge DR.

Han peker på at Gaarde hadde en sentral rolle i å gjenreise AaB og var sentral i at laget ble danske mestere i 2014.
Det danske laget har hatt en svak start på årets sesong og er nummer åtte i Superligaen så langt.

LES OGSÅ: Tiden i Viking var fantastisk

Lysten på ny utfordring

Gaarde benekter selv overfor DR at det er snakk om at han har fått sparken.

– Jeg har lenge gått rundt og forhandlet med meg selv om det er på tide å prøve en ny utfordring snart. Da styret kom til meg og ville starte en dialog rundt å endre det sportslige organisasjonskartet, var det rett tidspunkt å trekke en strek i sanden, sier Gaarde, og fortsetter:

– Jeg har hele tiden visst at dette ikke var en livstidsjobb. Jeg er stolt og glad over perioden jeg har hatt i AaB. Jeg er taknemlig og føler meg priviligert over å kunne avlevere stafetpinnen med den beste troppen som har vært i min tid her, sier han.

LES OGSÅ: Viking vil lære av Gaardes AaB-suksess

Viking vurderer sportsdirektør

Gaardes bindinger til Viking er også åpenbare – også i senere tid. Daglig leder Eirik Henningsen erkjente sommeren 2016 at de så veldig mot Gaarde og AaB-modellen for å gjenreise klubben. Han bekreftet også at de hadde pratet en del med Gaarde den gangen.

Viking er nå i en situasjon hvor de etter hvert kan få penger inn via utenlandsk eierskap.

Styreleder Stig H. Christiansen avslørte overfor RA for to uker siden at de nå hadde gått videre med interessen.

Aftenbladet meldte tirsdag at det var en indisk gruppering som var mest konkrete.

Dersom en pengestinn gruppering kjøper seg opp i Viking – og etter hvert skaffer seg aksjemajoriteten – vil en sportsdirektør nok være et naturlig steg videre for klubben.

Styret har lenge hatt dette på agendaen.

Strukturen i Viking er nå at Bjarne Berntsen fungerer både som trener og sportssjef – med Eirik Henningsen som daglig leder.

Overfor RA bekrefter styreleder Stig H. Christiansen onsdag at det å ansette en sportsdirektør etterhvert fortsatt er et tema i Viking.

– Sportsdirektør eller sportssjef står på styrets agenda. Akkurat nå mener vi at vi har det. Bjarne Berntsen gjør begge jobbene. Samtidig får vi ikke det godkjent inn mot adademiklassifiseringsmodellen. Der skal rollene helst være adskilt. Dette er noe vi diskuterer mot budsjett i 2020, sier Christiansen til RA.

Han hadde ikke fått med seg at Gaarde var ferdig i AaB før RA skrev om det.

– Det er noen navn på blokken allerede og det er godt mulig at Gaardes navn også må med der nå. Jeg kjenner ham faktisk ikke og har aldri snakket med ham selv. Så kjenner jeg selvsagt hans historiske tilknytning. Han er helt sikkert en god mann.

Samtidig peker Christiansen på at de ikke har kommet helt på detaljnivå. De ser først og framst på hvordan en slik stilling kan bli og hvordan det kan løses.

– Hvordan og når, sier Christiansen.

– Kan dere kjøre på med Bjarne Berntsen i to år til som trener – for så å la ham gli inn i en slik jobb? Eller er tidsperspektivet for langt?

– Det er ikke utopisk at det kan bli en mulighet. Vi må også de på hva Bjarne selv ønsker. Dette er et alternativ blant flere. Men det er min mening personlig. Det er ikke noe som er diskutert i AS-styret og sportsdelen i FK.

Gaarde åpen for mer fotball

Allan Gaarde selv sier følgende til RA onsdag morgen på spørsmål om det er fotball eller noe annet som ligger i framtiden:

– Akkurat nå har jeg mest bruk for å trekke litt luft. Seks og et halvt år i en slik jobb, i denne bransjen, er krevende og slitsomt til tider. Når det har gått litt tid må vi finne ut om det er fotball eller noe annet har lyst til å drive med. For øvrig deilig å se at Viking har kommet på rett kurs igjen.

Mer fra Dagsavisen