Sport

87 tilskuere og treningskamp blir neppe rekordmannens farvel

Etter å ha passert legenden Svein Kvia med sin kamp nummer 552 torsdag mot Start er det nå bare én ting til André Danielsen drømmer om før han legger opp.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med tre kamper igjen av denne sesongen, to seriekamper og cupfinale, fikk Danielsen endelig skrevet navnet sitt inn aller øverst i Vikings stolte historie. Etter treningskampen mot Start er han den spilleren gjennom alle tider som har akslet den mørkeblå drakten flest ganger.

I løpet av 17 sesonger har det skjedd 552 ganger. Kun et raskt låneopphold i Bryne tidlig i karrieren har brutt Danielsens rekke. Når han legger opp 8. desember er det uansett som en "one club man". Han er forbi alle de store. Til og med bautaen Svein Kvia.

Det Danielsen nå har oppnådd er en helt vanvittig prestasjon i en tid hvor folk til stadighet bytter klubber, sier trener Bjarne Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Slik var Viking-Start

Kun 87 tilskiere fikk se det skje

Han ga dagens kaptein en skikkelig bamseklem etter kampen. Samtidig avslører han at en betydningsløs kamp, foran 87 tilskuere på en kald torsdags ettermiddag mot Start, neppe blir Danielsens endelige avskjed med Viking.

Det er veldig sannsynlig at det blir noen flere kamper. Vi får se litt på skadesitiasjonen, men husk at vi også har en hjemmekamp igjen, sier Berntsen - og sikter til seriekampen mot Start.

Der vil legenden høyst sannsynlig få noen minutter i årets siste kamp hjemme i Stavanger. Langt flere enn 87 tilskuere fortjener åpenbart å få tatt et skikkelig farvel.

At det kan bli enda mer er heller ikke utelukket.

- Slik han spilte i dag kan det fort bli det. Ha var solid, sier Berntsen - etter at Danielsen hadde klart seg svært bra i 90 minutter på høyre back.

LES OGSÅ: Viking flytter cupfinaleshowet til Spektrum

Den siste drømmen

I det fjerne blinker selvsagt Ullevaal. 8. desember avsluttes sesongen - og karrieren til Daneilsen som nå blir trener i klubben - med cupfinale mot FKH. Berntsen utelukker ikke spilletid der.

Det passer Danielsen godt. Hans siste store drøm som spiller er selvsagt å ta en tittel. Aller helst vil han være på banen når det skjer.

For gjennom en 17 år lang karriere står han uten noen som helst meritter forruten en håndfull landskamper. Etter å ha tatt Kvias klubbrekord vil en NM-tittel være selve eventyravslutningen.

Hele denne sesongen har egentlig vært et eventyr, men klart det hadde vært en drøm å avslutte slik, sier hovedpersonen til RA.

Hvordan var det å bli mannen med flest kamper i klubbhistorien?

Veldig gøy! Så får det være at det bare var 87 tilskuere her. Så håper jeg å få en bedre mulighet til å markere det mot RBK.

Har det gått opp for deg at navnet ditt nå står øverst i historiebøkene?

Nei. Som jeg hele tiden har sagt er ikke det sånn jeg tenker veldig mye over nå. Men om 10-15 år, når jeg sitter her og prater om hvor mye bedre alt var før, så er det nok av mye større betydning for meg.

Selv om han aner konturene av en eventyravslutning nå er han også realist. Som alltid.

FKH er jæklig gode. Det så vi sist. Det kan også gå helt galt å bli en skikkelig nedtur i Oslo. Kanskje på en bane som er bunnfrossen. I verste fall kan vi ikke en gang spille på Ullevaal, sier Danielsen - og kommer med en kraftig vekker til dem som alt måtte ha drømt seg bort.

LES OGSÅ: Disse tre grupperingene er interesserte i Viking-oppkjøp

Kampfakta:
Fotball, treningskamp
Viking – Start 1–1 (1–1)
SR-Bank Arena, 87 tilskuere
Mål: 0–1 Eman Markovic (15), 1–1 Zymer Bytyqi (23)
Gult kort: Espen Hammer Berger, Start
Viking (4–3–3): Amund Wichne – Andre Danielsen, Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne (Henrik Heggheim i 12 min.), Rolf Daniel Vikstøl – Johnny Furdal (Sebastian Sebulonsen i 45 min.), Kristoffer Løkberg (Lasse Berg Johnsen i 45 min.), Jostein Ekeland (Lars Erik Sødal i 12 min.) – Zymer Bytyqi (Ylldren Ibrahimaj i 12 min.), Joacim Holtan (Even Østensen i 22 min.), Zlatko Tripic (Harald Nilsen Tangen fi 45 min.).
Dommer: Mischa Kellerhals

Mer fra Dagsavisen