Sport

Stavanger-spiller ett slag fra US Open-bombe

Mats Ege (23) luktet på sensasjon i svært celebert golfselskap natt til tirsdag. Dessverre røk plassen i major-turneringen US Open med minst mulig margin for amatøren.

Stavanger GK-spilleren Ege, som er nevø til tidligere Viking- og landslagskeeper Steinar Ege, har de siste årene gått på college i Tennessee. Han er fortsatt amatør, men nivået er blitt skyhøyt.

Det beviste han i finalekvalifiseringen til US Open. Turneringen gikk over 36 hull og var spekket med spillere fra PGA-touren. I feltet var også flere majorvinnere som Stewart Cink og Geoff Ogilvie.

Vant delkvalifisering

Ege, som har vunnet flere ganger på collegenivå de siste årene, vant sin delkvalifisering for å komme inn i det som på golfmunne kalles «The longest day in golf» i USA.

Ege endte opp på sju slag under par totalt. Det var kun ett slag unna å få en av elleve kvalifiseringsplasser til en av de fire store turneringene i internasjonal toppgolf.

– Det er selvfølgelig kult å slå så mange gode spillere, men det hadde jo vært enda kulere å gjøre det i U.S. Open, sa en litt skuffet Mats Ege til Norsk Golf – som fulgte kvalifiseringen live.

Vanvittig startfelt

I startfeltet i kvalifiseringen var spillere som Eric Cole, Olin Browne Jr., Luke List, Stewart Cink, Kevin Streelman, Lucas Glover, Erik Van Rooyen, Cameron Champ, Aron Baddeley, Kevin Chappel, Kevin Tway, Jason Kokrak, Peter Malnati, David Lingmerth, Nick Watney, Samy Ryder, Kyle Stanley, og Geoff Ogilvy – alle spillere som har bitt fra seg på PGA Tour.

Ege spilte strålende på den siste av de to rundene natt til tirsdag og så lenge ut for å sikre en plass i hovedturneringen i Los Angeles som starter 15. juni.

– Den startet litt tungt da jeg slo i vannet på et par tre-hull, men så løsnet det litt. Jeg fikk i noen birdier, men dessverre ble det iallfall en bogey for mye, sa Ege.

Premiepotten samlet i US Open denne sesongen er på over 110 millioner kroner.

Ege har planer om å bli proff. Til RA har han tidligere sagt at det mer er snakk om når enn om han skal bli det.

NB! Forfatteren av saken er selv medlem av Stavanger GK.Nyeste fra Dagsavisen.no: