Sport

Sandnes Ulf tapte terreng i kampen om playoff

Det endte 2-2 mellom Sandnes Ulf-Stabæk lørdag ettermiddag, og med det ble Sandnes Ulf sin vei til playoff vanskeligere. Det gjør at alt avgjøres i lokalderby mot Bryne.

– Det er et greit resultat for oss, med tanke på at vi fortsatt har playoff-plassen i egne hender. Alt lever fortsatt, sier Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen til RA etter kampslutt.

Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen.

Det har han helt rett i, for selv om både Ranheim (7.plass og ett poeng bak Sandnes Ulf) og Mjøndalen (8. plass og to poeng bak Sandnes Ulf) vant sine kamper lørdag, vil Sandnes Ulf være klare for playoff med seier mot 10. plasserte Bryne i siste serierunde. Dessuten tapte 5. plasserte Kongsvinger 4-0 mot Skeid, som gjør at Sandnes Ulf fortsatt har mulighet til å ta 5. plassen.

Det er kampen om topp seks lagene kjemper om, det gir nemlig playoff-plass og muligheten til å rykke opp i Eliteserien. Dessuten venter det eventuelt færre playoff-kamper, jo høyere opp laget havner på tabellen.

Det var derimot ikke bare hjemmelaget som hadde mye å spille for. Bortelaget Stabæk ligger på 2. plass og med seier mot Sandnes Ulf hadde de rykket opp til Eliteserien, men selv med uavgjort vil kun fantasi-resultater i siste serierunde hindre opprykk, grunnet Stabæks gode målforskjell (+32) sammenlignet med det eneste laget som teoretisk sett har muligheten til å ta de igjen, nemlig KFUM (+16).

Det var derfor full jubel, fyrverkeri og stormingen av banen fra Stabæk-supporterne etter at dommer Jørgen Haugen blåste av kampen lørdag.

Stabæk.

Slik ser tabellen ut etter lørdagens kamp.

Tre mål på seks minutter

Sandnes Ulf gjorde tre endringer fra laget som tapte mot Kongsvinger mandag. Anders Hiim, Lars Erik Sødal og Kristoffer Hay kom inn for Alexander Stølås, Markus Aanesland og Sander Ringberg.

Sandnes Ulf fikk en kjempestar da Herman Kleppa sendte hjemmelaget i ledelsen etter kun 13 minutter. Han stod i returrommet på corner, og da ballen trillet mot han vartet han opp med et knallhardt treff og scoring fra 18-meter.

Sandnes Ulfs Herman Kleppa satte inn kampens første mål.

Bare to minutter senere doblet Sandnes Ulf ledelsen, etter en fantastisk prestasjon av Jostein Ekeland som driblet seg forbi et par Stabæk-spillere og satte ballen vakkert i samme hjørne som lagkamerat Kleppa.

Det gikk derimot ikke lang tid før Stabæk svarte. De fikk frispark fra 17-meter, og Nicolai Næss nølte ikke, og smelte ballen knallhardt i motsatt kryss. Med det hadde tilskuerne på Øster Hus Arena fått mer underholdning enn de kunne drømme om etter 20 minutter.

Begge lag fortsatte å skape sjanser også i minuttene etter målkallaset, men effektiviteten til de to lagene var ikke like god som i starten av kampen. Utover i omgangen var det derimot Stabæk som tok kontroll over kampen, men uten å få noe uttelling mot et hardtarbeidene hjemmelag.

Andreomgang startet med en stor overgangsmulighet for Sandnes Ulf, da Martin Ramsland ble spilt alene gjennom av Jostein Ekeland. Spissen klarte derimot ikke å opprettholde farten med ballen i beina, og i det han ble tatt igjen av jagende Stabæk-spillere fyrte han av en svak avslutning like utenfor stolpen, til stor frustrasjon for hjemmefansen.

Omgangen var lenge nokså jevnspilt, med flere gode sjanser til begge lag uten at det ga utteling. Stillingen sto seg frem til det 72. minutt. Da reduserte Stabæk på corner etter at stortalentet Orban Emmanuel Gift headet ballen forbi Ulf-keeper Aslak Falch.

Flere mål ble det ikke og bortelaget kunne feire for et nesten sikkert opprykk.

– Deilig å endelig få hull på byllen

Målscorer Jostein Ekeland skulle helst sett at hjemmelaget utnyttet den gode starten bedre, men er alt i alt fornøyd med kampen.

– Det er greit med 2-2. Det er helt tydelig at de er veldig fornøyde, og for vår del så er ikke dette noe dårlig resultat mot et godt Stabæk-lag, sier Sandnes Ulfs nummer ni.

Jostein Ekeland satte inn 2-0 scoringen tidlig i lørdagens oppgjør.

Han var fornøyd med å endelig være tilbake på scoringslisten.

– Jeg har stanget i ti kamper og ikke klart å score, så det var deilig å endelig få hull på byllen. Jeg setter meg selv i scoringsposisjoner hver kamp, men det er ikke alltid ballen sitter i nota, så det er veldig deilig når den først gjør det, sier Ekeland.

Også Bjarne Berntsen mener prestasjonen var godkjent, motstanderen tatt i betrakning.

– Vi møtte et Stabæk-lag som kun har avgitt to poeng etter at Lars Bohinen overtok, og jeg synes vi var veldig gode i perioder. Likevel er vi nødt til å sette noen av de sjansene vi får i andreomgang dersom vi skal vinne slike kamper som det her, sier Bjarne Berntsen.

Alt avgjøres i lokalderby

I siste serierunde venter ingen ringere enn Bryne på bortebane for Sandnes Ulf, i en kamp de er nødt til å vinne for å være helt sikre på playoff. Alt vil derfor avgjøres i et saftig lokalderby neste lørdag.

– Vi skal møte en motstander som helt sikkert er veldig innstilt på å ødelegge for oss, så det gir det lokaloppgjøret en ekstra dimensjon. Det blir veldig gøy, sier Berntsen.

Jostein Ekeland legger ingenting i mellom når han får spørsmål om viktigheten av oppgjøret mot Bryne.

– Hele sesongen koker ned til den kampen, slik som ting har blitt nå. Det kommer til å bli et ordentlig morsomt lokalderby.

Selv om kun tre poeng er godt nok for å ikke være avhengig av andre resultater, så tror Berntsen konkurrentene kommer til å få det tøft i sine kamper.

– Ranheim har en meget tøff kamp borte mot Start. I tillegg skal Kongsvinger møte Fredrikstad, og det blir heller ingen lett kamp for Kongsvinger, så vinner vi mot Bryne har vi også gode muligheter for å komme på 5. plass. Vi er derimot kun nødt til å fokusere på oss selv og gjøre vårt beste, sier Berntsen.

Berntsen mener sesongen vil være en skuffelse dersom det ender med poengtap og en plass utenfor topp seks slik som sesongen har vært.

– Med tanke på hvor vi ligger med en kamp igjen, så vil vi være misfornøyd med alt annet enn en playoff-plass. Vi vil ha den playoff-plassen, og det er den vi har hatt som mål å skaffe oss hele sesongen, så klarer vi det er vi godt fornøyd.

Det er Ekeland enig.

– Dersom vi ikke når playoff har vi ikke nådd den målsetningen vi satte oss før sesongen, så det ville helt klart vært en skuffelse.Nyeste fra Dagsavisen.no: