Sport

Drømmeåpning for Sola

Søndagens serieåpning hjemme mot Tertnes ble alt Sola kunne drømme om – storseier, Herrem-comeback og ingen nye skader!

– Dette var mer enn jeg hadde turt å håpe på, sier Sola-trener Steffen Stegavik til RA etter serieåpningen

Sola hadde få problemer med Tertnes i årets første seriekamp, og endte til slutt opp med å vinne 35–25 i Åsenhallen. Dessuten var veteranen og lagets store stjerne, Camilla Herrem, tilbake fra et tre måneders skadeavbrekk. Venstrekanten opererte akillesen etter fjorårssesongen og har derfor ikke spilt kamper i sesongoppkjøringen. Mot Tertnes var hun derimot tilbake fra start, en hel måned før hva som er normalt for slike skader.

– Kroppen kjentes fin og jeg merket ikke noe særlig til den opererte akillesen. På banen går det som regel fint, jeg er mer spent på hvordan det kommer til å kjennes ut de neste dagene, sier Herrem.

– Meget imponert

Etter en jevnspilt start, tok Sola etter hvert over kampen. Etter ti minutter gikk gultrøyene opp i ledelsen for første gang i kampen, og den ga de aldri fra seg. Likevel slet de med å dra ifra Tertnes.

– Vi startet bra første 20 minuttene, deretter slapp vi oss litt ned og lot de komme inn i kampen igjen, sier Stegavik.

Da tok Stegavik timeout, og den responderte hjemmelaget svært godt på.

– Etter timeouten virket det som de forsod hvilket nivå de er nødt til å ligge på. Jeg er meget imponert over at vi klarte å få tilbake en betryggende ledelse, som vi holdt kampen ut, sier Stegavik.

Etter en time-out i førsteomgang startet Sola med storspillet sier trener Steffen Stegavik (t.v)

Herrem, som selv scoret tre mål, var også imponert over det laget viste i søndagens kamp.

– Det var en veldig bra åpningskamp. Jeg var litt spent på hvordan denne kampen ville være, med tanke på at det har vært litt ustabilt i oppkjøringen, men jeg er veldig fornøyd.

Stegavik gjorde en del bytter i løpet av kampen, og roser spillerne som kom innpå.

– Det er godt å se at de grep sjansen og spilte bra. Det blir svært vanskelig å ta ut laget framover, for vi viste i dag at vi har en fin tropp.

Lene Kristiansen Tveiten hadde ansvaret for 7-meterne i søndagens kamp, og scoret tre mål fra straffemerket.

Herrem skuffet over spilletiden

Selv om det ble comeback og seier for Herrem, var det derimot ikke bare fryd og gammen etter kampslutt. 35-åringen ble nemlig tatt av etter nærmere 15 minutter i hver om gang. Hun hadde derimot håper og trodd på mer spilletid.

– Jeg er skuffet over at jeg ikke fikk spille mer. Jeg hadde nemlig en avtale med fysioterapeuten før kampen om at jeg skulle spille hele andreomgang, men den avtalen ble ikke holdt av Steffen (Stegavik).

Stegavik og Herrem er gift, og skal vi tro kantspilleren kan det bli litt dårlig stemning i huset i kveld.

– Jeg spiller håndball ikke for å sitte på benken, sier Herrem med et smil om munnen.

Hun er likevel klar på at det er ønske om å komme inn i en ordentlig flyt, etter over tre måneder uten kamp, som er hovedgrunnen til at hun gjerne skulle spilt mer. Stegavik har fått med seg at kona ikke er veldig fornøyd med spilletiden, men mener likevel det var rett en avgjørelse å la hun spille kun 30 minutter.

– Vurderingen før kamp var at hun skulle spille et kvarter i førsteomgang, og deretter så mye vi følte vi trengte henne i andreomgang. På det tidspunktet vi tok henne av i andreomgang hadde vi på mange måter vunnet kampen, og vi ønsket ikke å ta noen sjanser.

Muligheten for kamptrening er derimot mange for Herrem i ukene framover, med kamper mot Fredrikstad, Byåsen og Molde i løpet av de neste 14 dagene. Herrem er forberedt på en tøff måte.

– Det blir en tøff måned, hvor vi møter mange gode lag. Jeg gleder meg i hvert fall og føler at vi selv er i rute.

---

FAKTA

Sola – Tertnes 35 – 25 (19–13)

Rema 1000-ligaen, kvinner

Åsenhallen

Tilskuere: 523

Dommere: Erik Abrahamsen, Mads Myhrstad

Sola: Angunn Gudmestad, Martine Wolff 1, Kaja Horst Haugseng 1, Lene Kristiansen Tveiten 1 (3), Frøydis Wiik Seierstad 1, Maja Magnussen 7, Amalie Frøland, Kristiane Knutsen 1, Lea Sigtrudur Nilsen 1, Live Rushfeldt Deila 5, Kristina Sirum Novak 7, Martha Barka, Rinka Duijndam, Guri Fjellstad Nikolaisen 2, Hege Holgersen Danielsen 2, Camilla Herrem 3

---






Mer fra Dagsavisen