Sport

Stavanger-jente sikret NM-gull i golf

Stavangers Vilde Marie Nystrøm (18) fikk roet nervene etter en svak start søndag og sikret seg kongepokalen i dameklassen under NM i golf på Gamle Fredrikstad golfklubb denne helgen.

På forhånd var nok Nystrøm blant spillerne som mange forventet kunne blande seg inn, men det hardtarbeidende stortalentet var ikke blant de aller største favorittene.

Jeg så for meg at jeg hadde en mulighet for å vinne, men det er litt sykt at jeg faktisk klarte det.

—  Vilde Marie Nystrøm

Likevel stakk hun fra med bunnsolid spill de første dagene og hadde en solid ledelse på fire slag før den siste og avsluttende runden søndag.

Rotet bort stor ledelse

Etter en svak start, hvor hun gikk de første to hullene tre slag over par, fikk hun etter hvert satt spillet litt. Selv om de andre hadde spist opp ledelsen var hun likevel i delt ledelse etter å ha gått de første ni hullene fire slag over par. Så satte hun inn nådestøtet med birdies på hull 12 og 13. Da tok ingen henne igjen.

– Dette smakte veldig godt! Jeg hadde en ganske stor ledelse. Så var det plutselig likt da vi hadde spilt elleve hull. Derfor smakte de veldig godt å ta det likevel, sier Nystrøm til RA.

Hun endte til slutt ti slag under par på de fire rundene. Nærmest henne kom Solas Franziska Sliper med sju slag under par. Dermed ble det dobbelt NM-gull i dameklassen til Stavanger.

– Hadde du tro på dette på forhånd?

– Ja. Jeg så for meg at det var en mulighet for å vinne, men det er litt sykt at jeg faktisk klarte det, sier Nystrøm.

Sterkt kvinnemiljø lokalt

Det har vært flere spillere fra Stavanger som har tatt individuelt NM-gull i golf opp gjennom årene, men langt de fleste har vært herrespillere. De siste årene har det likevel utviklet seg et sterkt kvinnemiljø i distriktet og Marthe Wold vant også NM for noen år siden. Stavanger har også forsynt seg solid i lag NM - og her har Nystrøm også vært med å vinne tidligere.

At det ble Stavanger Golfklubb og Sola Golfklubb på topp individuelt i år mener Nystrøm ikke er helt tilfeldig.

– Det har blitt et veldig godt nivå med flere damespillere her lokalt som har trent sammen og hatt det kjekt, sier hun.

Nystrøm hadde sin trener, og tidligere landslagsspiller Are Friestad, som caddie under turneringen.

I herreklassen tok Mats Ege fra Stavanger GK bronsen med en totalscore på elleve slag under par over de fire rundene. Det var fire slag bak NM-vinner Michael Alexander Mjaaseth fra Oslo GK.

Mats Ege

Ege er opprinnelig fra Kristiansand, men har bodd lenge i Stavanger. Han er nevø til tidligere landslagskeeper i håndball Steinar Ege.

Både Ege og Vilde Marie Nystrøm har fortsatt amatørstatus. Flere av spillerne som deltok i NM er proffer.





Mer fra Dagsavisen