Sport

17-åringen til Vidar strålte mot serielederen: – Han kommer til å bli proff

Vidar avsluttet Brann 2 sin seiersrekke i kveldens 1-0 seier på Lassa. På midtbanen spilte 17 år gamle Jakob Hansen nok en solid kamp.

Brann 2 kom til Stavanger og Lassa stadion med åtte strake seire i bagasjen i årets 3. divisjon avdeling 3. Det ville et heltent Vidar-lag gjøre noe med.

Scoringen til toppscorer Simen Haughom etter 21 minutter var kampens eneste mål. Dermed kunne Vidar juble for sesongens femte seier i serien etter ni spilte kamper.

– Dette føltes veldig bra. Vi har stort sett kontroll på kampen. Brann 2 skaper ikke mange sjanser på oss - jeg synes vi gjør en god jobb, sier en av banens beste spillere, 17 år gamle Jakob Hansen til RA etter kampen.

Unggutten, som er sønn av tidligere Viking-spiller Frode Hansen, leverte en solid kamp på midtbanen til Vidar.

Vidar-trener Bjørnar Holmvik er imponert over hvor lett unggutten har tatt nivået i 3. divisjon.

– Hvis han ikke er på landslaget snart så skjønner jeg ikke en dritt. Han er latterlig god, sier Holmvik til RA og legger til:

– Han er veldig voksen i spillestilen sin. Jeg håper vi får beholde ham ut sesongen.

Hansen er født i 2005 og har allerede spilt seg inn på A-laget. Dét til tross for at han fortsatt er juniorspiller.

– Hvordan synes du selv sesongen din har vært, Hansen?

– Den har vært grei, sier 17-åringen i all beskjedenhet.

– Det er første året mitt med A-laget. Det har vært litt utfordrende med tanke på det fysiske, men det har også vært veldig lærerikt og gøy, fortsetter han.

Landslaget neste? Jacob Hansen har levert godt for Vidar, og Bjørnar Holmvik har gitt 17-åringen tillit fra start de to siste kampene.

Store ambisjoner

Bjørnar Holmvik er full av lovord om Jakob Hansen.

– Han kommer til å bli proff. Fortsetter han som dette blir han proff. Han er så smart og han er ikke redd for å feile. Det er gode egenskaper, sier Holmvik, som naturligvis er meget fornøyd med kveldens seier:

– Innstillingen vi har i dag. Det var det vi snakket om. Vi kan snakke i øst og vest om det taktiske og presspillet, men til syvende og sist handler det om å grave. Spesielt mentalt. Være fremoverlente istedenfor å være defensive, sier han.

Hansen selv, svarer diplomatisk på spørsmål om hva drømmen hans er innenfor fotballen.

– Nå så langt som mulig, sier han før han legger til:

– Drømmen er å kunne leve av fotball. Jeg har store drømmer, understreker han.

Det var tett og jevnt i kveldens kamp på Lassa. Vidar trakk det lengste strået. Her er Vidars solide midtstopper, Simen Aanonsen, i duell med Brann 2-spissen.

Fortjent Vidar-seier

Brann 2 har tidligere i sesongen stilt meget sterkt lag, med god hjelp fra A-laget. I dag var det bare Runar Hove og Mikal Berg Kvinge som var med fra A-stallen. Dermed fikk publikum se et Vidar-lag som var hakket bedre enn bergenserne.

Etter 21 minutter sendte Øyvind Nilsen en fin stikker gjennom til Simen Haughom, som vakkert måkte ballen i nettaket bak en sjanseløs Brann 2-keeper. Det ble kampens eneste mål.

– Vi får kjørt oss utover i 2. omgang. Vi blir slitne, og hang litt i tøylene. Men vi hadde en latterlig tung kamp på Stord forrige lørdag. Det var en syretest på en gjørmebane, sier Vidar-trener Holvik og fortsetter:

– Den kampen hang nok godt igjen - det merket vi på slutten.

Vidar skapte et par store sjanser utover i kampen, noe Brann 2 aldri evnet. Det ble bare nesten for gjestene, i det som var en relativt rolig kamp uten de altfor store sjansene.

Etter kveldens 1-0 seier klatrer Vidar forbi Brodd, Bjarg og Viking 2, som har en kamp mindre spilt enn Holmviks menn. Dermed er Vidar på en foreløpig andreplass, men det er fortsatt hele åtte poeng opp til serieleder Brann 2.