Sport

Ingen cupbombe på Midjord - Bryne ble for sterke

Det ble ikke den cupfesten Brodd hadde håpet på da de tok imot Obos-laget Bryne i første runde i NM.

– Kjipt. Vi er ikke helt på stasjon i 1. omgang og vi får et temposjokk. Til slutt taper vi 2-0, og det er det ikke så mye å si på, sier Brodd-trener Ali Kilinc til RA.

Det var duket for cupfest i første runde av NM på Midjord. Obos-laget Bryne kom på besøk for å spille mot 3. divisjonslaget Brodd.

Brodd har fått en strålende sesongstart i 3. divisjon avdeling 3, og ligger på en imponerende andreplass etter seks serierunder. Dermed var det en optimisme før cupkampen mot Bryne, som ligger på 13. plass i Obos-ligaen med fattige tre poeng etter sju serierunder.

Grønntrøyene kom ut i en 5-3-2-formasjon i dagens kamp, og det var tydelig at taktikken var å tette igjen bak og satse på kontringer med sine to spisser på topp.

Brodd-flaggene vaiet før kampstart. Det var riktignok B-gjengen på motsatt side som fikk mest å juble for i kveldens cupkamp.


Men 1. omgangen på Midjord var alt annet enn en fest. Bryne hadde full kontroll i banespillet, og Brodd-spillerne evnet ikke å skape en eneste sjanse.

– Vi blir enige i pausen om å senke skuldrene i 2. omgang. Jeg føler vi gjør det i en 30 minutters periode, med god hjelp fra publikum. Men vi klarer ikke å score på de halvsjansene vi har, og når de da går opp i 2–0 var kampen drept, sier Kilinc.

Dagens beste Brodd-spiller, Jefferson de Souza, mener også at 1. omgangen var for altfor dårlig.

– Det er en tøff kamp. Vi får det litt tøffere enn vi tror, og i 1. omgang har vi egentlig ingenting å komme med. Vi må forsvare oss og de skaper mye på dødballer, sier den tekniske midtbanespilleren.

Souza synes det er kjipt at cupeventyret er over allerede etter første runde.

– Hadde vi gått videre og fått Viking her hadde det blitt en folkefest. Men det var en velfortjent at Bryne-seier, sier han.

Bedre takter

Tross en meget tam 1. omgang, fikk publikum se et litt forbedret Brodd-lag, med litt lavere skuldre, i 2. omgang.

Trener Ali Kilinc synes laget gjør det mye bedre etter pause, med unntak av de siste 15 minuttene.

– Jeg skulle nesten trodd at divisjonsforskjellen ble større etter pause. Men jeg synes vi henger greit med i store deler av 2. omgang. Men etter hvert, da de scorer sitt andre mål, da ble forskjellen stor.

Det sier Brodds nummer 10 seg enig i.

– I 2. omgang, før de fikk 2-0, klarte de ikke å spille oss ut. Vi spilte mer offensiv fotball og kom til noen halvsjanser, sier Souza.

Nære på

Brodds største sjanse ble regissert av Liban Abdi. Etter snaue 70 minutter fikk midtbanespilleren til et godt skudd fra drøye 20 meter. Brodds nummer sju fikk en god curl på ballen, men Bryne-keeperen hang med på notene og fikk dyttet ballen ut til corner.

– Han har satt noen sånne før – det hadde vært fantastisk om den hadde gått inn. Noen ganger sitter den, andre ganger ikke. Det er en del av gamet, anerkjenner Brodd-trener Kilinc.

Jefferson de Souza tror Bryne kunne falt sammen dersom Brodd hadde utlignet til 1–1.

– Så lenge det sto 1–0 hadde jeg følelsen av at vi kunne lage trøbbel for Bryne dersom vi hadde fått scoringen. Dessverre ble det bare med nesten, sier han.

Brodd-treneren innrømmer at de tapte for et bedre lag.

– Bryne er et godt lag. Ja, de ligger på 13. plass, men mange av kampene har vært jevne. Det er ikke lett å skape sjanser mot et så godt lag, så det handler om å ta vare på de få man får. Vi ønsket selvfølgelig å skape mer, men det var ikke lett.

Dermed er cupeventyret for Brodd over for i år, og all oppmerksomhet kan rettes mot Sola-kampen 23. mai i 3. divisjon avdeling 3.






Mer fra Dagsavisen