Rogalands Avis

Oilers sikret seriegullet i Jordal Amfi

Oilers tok sitt sjette seriegull etter 4-6 seier mot Vålerenga tirsdag kveld. En strålende start sørget for at siddisene tok sesongens 27. seier og dermed lyktes med sesongens første mål.

– Fy faen så deilig det er å vinne. Spiller du for Stavanger så spiller du for gull og det er deilig å ta med gullet tilbake til Stavanger, sier en fornøyd Tommy Kristiansen til TV2 etter kampslutt.

Tirsdagens seier sørget for at Oilers er umulig å ta igjen med sine 96 poeng på toppen av tabellen. Seieren over Oslo-laget var sesongens 27. og befestet deres posisjon som Norges beste lag i øyeblikket. Kristiansen er likevel klar det er sluttspillet som er aller viktigst.

– Det er absolutt ikke dette som er sesongens store mål, men hadde du spurt alle andre lag før sesongen, så ville de nok ha vunnet serien også. Nå har vi satt oss i en god posisjon inn mot sluttspillet og har planer om å utnytte hjemmefordelen.

Sarpingen er seg selv lik, og har klokkertro på at også sluttspillet blir en stor suksess for Oilers.

– Vi skal gå for “the double”, det er ikke noe å tenke på. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å vinne sluttspillet også.

Tommy Kristiansen ble bitt i fingeren i tirsdagens eliteseriekamp.
Foto: Annika Byrde / NTB

Fantastisk første periode

Oilers startet fantastisk i nye Jordal Amfi. Allerede etter ett minutt ble Kristiansen felt og sørget med det for straffe til bortelaget. Den ble derimot reddet av unggutten Tobias Breivold i Vålerenga-buret. Det stoppet derimot ikke Oilers, som fortsatte å kjøre på. Scoringer av Anders Tangen Henriksen, Steven Whitney og Christoffer Karlsen gjorde at det sto 0–3 etter første periode, og Oilers kunne begynne å kjenne lukten av konfetti og fest.

– Jeg synes vi var fryktelig bra i starten og fikk Vålerenga til å se små ut. Men vi har en tendens til å slippe lag inn i kampen. Det er noe vi må luke bort før sluttspillet.

Vålerenga kom nemlig inn i kampen i andre periode og skapte flere sjanser. Oilers fortsatte likevel å være effektive og Dennis Sveum satte 0–4 før Vålerenga reduserte til 1–4. Ikke lenge etterpå reduserte Vålerenga på ny til 2-4, men Oilers svarte nok en gang. Strandborg satte pucken kontrollert forbi Breivold og sørget for 2–5. Det førte til keeperbytte for vertene, og rutinerte Steffen Sørberg kom inn.

Med tre måls ledelse inn i tredje periode ville det vært lett å tenke at seieren var i boks for Oilers. I ishockey snur ting derimot fort, og snaue fem minutter ut i perioden var stillingen blitt 4–5. Det var et tydelig nervøst Oilers lag ute på den blanke isen, men en scoring av poengkonge Jarret Burton roet nervene og sørget for tre poeng for bortelaget.

– Kom dere opp av sofaen og besøk ishallen!

Kanadieren Jarret Burton var ny før denne sesongen, men har levert strålende tall offensivt. Fasiten viser 43 målpoeng så langt for den 31-årige centeren som aldri tidligere har spilt i Europa.

– Det har vært en fantastisk debutsesong her i Oilers. Det er min første sesong i Europa, men jeg hørte masse bra om Stavanger før jeg kom hit, og det har vist seg å stemme. Det er en fin by med bra fans, dessuten er hele organisasjonen veldig profesjonell. Så jeg er veldig glad og stolt over å være en “oiler”.

Jarrett Burton

Han trekker fram Dennis Sveum, Dan Kissel og Tommy Kristiansen som viktige ledeskikkelser i gruppen. Likevel tror han det faktum at veldig mange av spillerne i garderoben jobber hardt hver dag, er grunnen til suksessen denne sesongen. Også Kristiansen skryter av gruppen han er en del av.

– Vi er et bunnsolid lag og en sammensveiset gjeng som føles som en familie.

Nå ser han fram mot sluttspillet, som de to siste årene har blitt avlyst som følge av korona. Samtidig kommer han med en oppfordring til ishockeyfans rundt om i landet.

– Et fullferdig sluttspill er viktig for hele norsk hockey. Det er det fansen vil ha og jeg tror på et rekordjevnt sluttspill. Jeg har en oppfordring: kom dere opp av sofaen og besøk ishallen! Klubbene trenger publikum, så det er viktig.

---

FAKTA

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Vålerenga – Stavanger Oilers 4–6 (0-3, 2-2, 2-1).

Jordal Amfi.

Mål: 0–1 (02.27) Anders Tangen Henriksen (Steinar Klavestad, Patrik Ulriksen), 0–2 (08.06) Steven Whitney (Dan Kissel), 0–3 (17.47) Christoffer Karlsen (Rob Bordson), 0–4 (20.51) Dennis Sveum (Whitney), 1–4 (26.24) Sole Marius Ryen (Oskar Ekelund, Pontus Finstad), 1–5 (32.12) Andre Strandborg (Anders Henriksen), 2–5 (33.45) Mathis Olimb (Tobias Lindström, David Booth), 3–5 (42.36) Finstad, 4–5 (45.14) Thomas Olsen (Ekelund, Tommi Taimi), 4–6 (53.37) Jarret Burton (Whitney, Kissel).

Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min. – Oilers 5 x 2 min.

Skudd: 31 -33

---

Mer fra Dagsavisen